Zuzana Vajayová Rôzne

Polícia v závere roka posilní dopravné a poriadkové hliadky

Polícia počas osláv Silvestra a Nového roka 2011 posilní dopravné a poriadkové hliadky v celom Košickom kraji.

Policajnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel, kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi a na odhaľovanie závažných porušení pravidiel cestnej premávky, ako aj zvýšený dohľad verejného poriadku v miestach konania silvestrovských zábav a kultúrno-spoločenských podujatí, vyhlásila od 31. decembra 2010 do 3. januára 2011 riaditeľka Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Baranová.

Cieľom akcie je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd. Pozornosť budú policajti venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky. „K vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných účastníkov cestnej premávky, budeme nekompromisní. Alkohol za volant nepatrí, preto sprísnime kontrolu vodičov na požitie alkoholu a iných návykových látok aj poriadkovými hliadkami. Jazda pod vplyvom alkoholu je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd na Slovensku. Dotýka sa najmä mladých vodičov, ktorí neuvážene po návšteve spoločenských akcií sadajú opití za volant,“ povedala Baranová.

Počas zimného obdobia, keď je na vozovke sneh a ľad, dochádza k zvýšenému počtu dopravných nehôd. Husté sneženie, teploty pod nulou a klzké cesty sa podieľajú na vzniku kolíznych situácií. „Odporúčame vodičom prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam, prípadne znížiť rýchlosť, aby všetci mohli bez ujmy osláviť príchod Nového roka v kruhu svojich najbližších,“ zdôraznila Baranová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM