Krimi

Polícia zasahovala na Luníku IX, podozrivý chcel skočiť zo strechy

Polícia v piatok vypátrala a zadržala aj druhú podozrivú osobu v prípade bodnutia 31-ročného Košičana do krku.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zasahovala na Luníku IX, podozrivý chcel skočiť zo strechy
Zdroj: TASR

Tento druhý podozrivý sa na košickom sídlisku Luník IX pred políciou ukryl na streche bytového domu. Muž pritom na výzvy polície nereagoval a uviedol, že „do basy nepôjde, radšej skočí zo strechy“.

„Nakoľko vznikla dôvodná obava, že muž svoje vyhrážky uskutoční, boli na miesto privolané ďalšie posily, policajný vyjednávač i záchranné zložky. Policajti následne s mužom nadviazali rozhovor a spolu s jeho rodičmi sa im ho podarilo upokojiť,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Na mieste dopoludňajšej udalosti sa zhromaždilo približne 200 osôb. Policajti muža zadržali za použitia donucovacích prostriedkov a eskortovali na policajné oddelenie.

„Dôvodne podozrivého Košičana už prevzal vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý sa prípadom ublíženia na zdraví zaoberá a v tejto chvíli vykonáva potrebné procesné úkony. Počas služobného zákroku k zraneniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo,“ dodala Mésarová.

Prvého podozrivého zadržala polícia na Luníku IX v stredu (22.8.), druhý vtedy pred policajtmi utiekol. Prípad sa týka fyzického útoku na 31-ročného Košičana, ku ktorému došlo po predchádzajúcej hádke v stredu v blízkosti centra Košíc.

Páchateľ v úmysle spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví bodol muža nožom do krku a spôsobil mu aj rezné rany na uchu a rukách. V súvislosti s incidentom vedie polícia trestné stíhanie pre trestné činy ublíženia na zdraví a výtržníctva.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM