Lukáš Zavacký Krimi

Polícia zverejnila FOTO muža: Dôchodkyňa prišla o tisíce!

Kriminálna polícia v Košiciach vedie vyšetrovanie týkajúce sa trestného činu podvodu, ktorého sa dopustil, podľa tlačovej správy, neznámy páchateľ. Dôchodkyňa prišla o tisícky eur.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zverejnila FOTO muža: Dôchodkyňa prišla o tisíce!
Zdroj: Policajný zbor SR

K incidentu došlo 1. apríla o 17:00 na Lesníckej ulici v Košiciach. Páchateľ telefonicky kontaktoval poškodenú ženu z Košíc, ktorá bola v domnienke, že jej volá bývalý spolužiak. S tým, že pripravuje nejaké prekvapenie a že ju má navštíviť okolo 18:30. Informovala hovorkyňa krajskej polície, Jana Mésarová.

„Následne jej asi o 5 minút telefonicky oznámil, že bude meškať, pretože nakupuje. Znovu sa s ňou spojil asi o 17:30 a požiadal ju o pôžičku vo výške 3 tisíc eur. Nakoľko kupuje vozidlo, je v predajni a musí zložiť zálohu v uvedenej sume. Dôchodkyňa s pôžičkou súhlasila s tým, že si pre peniaze bude musieť prísť k nej domov,“ dodala.

Podľa hovorkyne potom zišla poškodená asi o desať minút pred vchod a finančnú hotovosť odovzdala neznámemu mladému mužovi, ktorý mal údajne peniaze odovzdať dotyčnej osobe. Po pýtaní si ďalších 2 tisíc eur mu ich po ďalšom telefonáte opäť dala. Kontaktovala však bývalého spolužiaka a zistila, že o neho nejde.

Hľadaný muž je vo veku asi 25 rokov, má čiernu bradu, výšku približne 180 cm, je štíhlej postavy, na hlave mal modrú šiltovku, oblečené modré tepláky a tmavú perovú vetrovku. Obuté mal čierne botasky. Akékoľvek informácie, ktoré by viedli k zisteniu totožnosti podozrivej osoby, môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek útvare polície alebo na známom telefónnom čísle 158.

Zábery muža, ktorý mal podľa polície okradnúť dôchodkyňu
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM