Eva Mikulová Krimi

Poplach na Námestí Laca Novomeského! Našli tam nástražný výbušný systém

Pred blokom na Námestí Laca Novomeského č.1 našli v sobotu 5. januára krátko po poludní mástražný výbušný systém. Evakuovali všetkých obyvateľov bytovky.

Ilustračný obrázok k článku Poplach na Námestí Laca Novomeského! Našli tam nástražný výbušný systém
Zdroj: TASR

O nástražnom výbušnom systéme informoval denník Korzár. Výbušný nástražný systém objavili pred obytným blokom na námestí Laca Novomeského č.1, krátko po poludní v sobotu 5. januára.

Okolo obeda bol pred jedným z obytných blokov v košickej mestskej časti Staré mesto nájdený doposiaľ nešpecifikovaný predmet. Polícia na mieste vykonáva štandardné bezpečnostné opatrenia na zamedzenie vzniku ohrozenia obyvateľstva a spolu s príslušníkmi HaZZ evakuovali obyvateľov obytného bloku nachádzajúceho sa v blízkosti predmetu. Na mieste sa nachádzajú všetky záchranné zložky, a na mieste je aj policajný pyrotechnik a psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín. Bližšie informácie poskytneme hneď, ako to situácia dovolí.

Hasiči evakuovali všetkých obyvateľov bytovky. „Na miesto nás privolala polícia, momentálne prebieha evakuácia okolia v okruhu asi dvesto metrov. Na pomoc sme vyslali evakuačný autobus a sanitku. Dokopy zasahuje momentálne deväť hasičov s troma kusmi techniky,“ uviedli hasiči.

Miesto prehladávajú pyrotechnici, ktorí výbušný systém zneškodnia. evakuovaní občania by sa mali presunúť do budovy blízkeho gymnázia.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM