Peter Handzuš Futbal

Poprad zdolal Lokomotívu. Rozhodli striedajúci hráči

Popradskí futbalisti od svojej premiéry v DOXXbet lige ešte neprehrali. V sobotu večer zavítal pod Tatry zdatný súper z Košíc. Podtatranci však zvládli aj túto prekážku a v šiestom kole Lokomotívu zdolali.

Ilustračný obrázok k článku Poprad zdolal Lokomotívu. Rozhodli striedajúci hráči
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Od úvodu sa hralo veľmi opatrne, no následkom viacerých nepresností v rozohrávke dávali viac priestoru na útok hostia domácim. Paradoxne sa ustráchaní Košičania ujali vedenia, a to v 30. minúte Tomášom Labunom. Takmer dvetisíc divákov na tribúne bolo po predošlých domácich oku lahodiacich výkonoch trochu v rozpakoch, ale v 37. minúte ich upokojil presným zásahom zo strednej vzdialenosti Tomáš Ferenc. Polčas sa skončil zmierlivo pre obe strany.

Popradu pomohlo striedanie

Do druhého dejstva už nenastúpil práve spomínaný Tomáš Ferenc, ba ani Filip Palutka. Namiesto nich poslal tréner Popradu Vladimír Lajčák na ihrisko dvojicu obávaných strelcov Radomíra Michlíka a Lukáš Kubusa. Domáci lodivod tak reagoval na prehustený program popradských futbalistov, keďže ich v ligovom medziobdobí čaká ešte pohárová povinnosť. „Počas siedmich dní nás čakajú tri zápasy, čo je pre amatérov absolútne nepredstaviteľné. Rozhodol som sa, že budem točiť všetkých hráčov, aby som rozložil záťaž,“ vysvetľoval po zápase Vladimír Lajčák.

Tento „kúzelný“ ťah hneď v úvode druhého polčasu priniesol svoje ovocie a obaja striedajúci hráči krátko po sebe rozhodli zápas. Najskôr sa po výbornej práci kapitána Matúša Bendíka presadil v 50. minúte Lukáš Kubus a o štyri minúty neskôr využil dlhý kolmý pas Radomír Michlík. Bolo 3:1 a pre mnohých domácich priaznivcov všetko tak, ako má byť.

Lokomotíva Košice má svoju kvalitu a veľmi úspešnú históriu, preto rozhodne nie len fackovacím panákom. Ani za tohto stavu nezložila zbrane a neustále sa jej hráči snažili na Popradčanov dotiahnuť. Nič vážne sa však už do záverečného hvizdu neudialo a domáci si zo zaujímavého duelu odnášajú tri body.

Tréneri spokojní neboli

„Futbal sa hrá 90 minút, no my sme hrali možno len posledných 15. V úvode bol lepší domáci tím a my sme hrali ustráchane. Paradoxne sme išli do vedenia a mohlo by to byť ešte lepšie, ak by sme premieňali čisté šance. V kabíne sme po polčase nechceli zvyšovať hlas, len som hráčov žiadal, aby zrýchlili pohyb a spresnili kombináciu. Práve však po jednoduchých stratách lôpt sme dostali dva góly. Mali sme síce ešte príležitosti na skórovanie, ale naša koncovka je slabá a preto môžem domácim len pogratulovať k víťazstvu,“ hodnotil duel v Poprade tréner FC Lokomotíva Košice Jaroslav Galko.

„Súhlasím s tým, že hostia začali ustráchane a my sme sa dostali do hry. Následne sme však začali robiť nepochopiteľné chyby a súpera sme vrátili späť. Chyby sme robili dovtedy, kým sme nedostali prvý gól. Po zmene strán nastúpili na ihrisko dvaja noví hráči a tí hneď skórovali. Opäť sme však stratili koncept v defenzíve a prestali sme seriózne pracovať. Som spokojný s tým, že sme vyhrali a že sme s dobrým súperom otočili zápas, ale dnes bolo z našej strany priveľa nepresností a neistoty v zadných radoch,“ pripojil sa k hodnoteniu tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Popradčanov čaká v utorok Slovnaft Cup

Tréner Lajčák sa snaží udržať hráčov v kondícii počas náročného programu mužstva. Nezaneviera však ani na Slovnaft cup. „Rád by som povedal, že chceme Prešovu tú päťku z prvého kola ligy vrátiť, ale pochybujem, že sa nám to podarí. Nebudeme pod tlakom a tak verím, že diváci uvidia dobrý zápas. Nech to dopadne akokoľvek, necháme to na futbalový osud. Určite však nechceme zápas vypustiť, chceme sa pobiť o postup,“ zdôraznil.

Po pohárovom zápase dvakrát vonku

V tabuľke DOXXbet ligy sa Poprad posunul už na štvrté miesto so ziskom 11 bodov, čo pre nováčika nie je pozícia na zahodenie. Už v utorok o 18.30 hod. sa v NTC predstavia Popradčania v pohárovom zápase proti 1. FC Tatran Prešov. Potom sa už musia hráči preorientovať na dvojzápas na súperových ihriskách. Najskôr cestujú do Moldavy nad Bodvou a o týždeň na to si zahrajú v Liptovskom Mikuláši. Najbližší domáci zápas uvidia popradskí diváci až v rámci 9. kola, v sobotu 20. septembra o 19. hodine, keď FK Poprad privíta MFK Dolný Kubín.

FK Poprad : FC Lokomotíva Košice 3:1 (1:1)
Góly: 37. Tomáš Ferenc, 50. Lukáš Kubus, 54. Radomír Michlík – 30. Tomáš Labun. Diváci: 1958.

Text: FK Poprad

FK Poprad vs. FC Lokomotíva Košice 3:1
30
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad vs. FC Lokomotíva Košice 3:1
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM