Eva Mikulová Správy

Populačný "boom" v nemocnici v Šaci. Stúpol počet narodených bábätiek

Napriek šíriacej sa epidémii v prvom polroku sa narodilo o 40 bábätiek viac, ako v rovnakom období minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Populačný "boom" v nemocnici v Šaci. Stúpol počet narodených bábätiek
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dobrá správa. Počet pôrodov v súkromnej nemocnici v Šaci počas prvého polroka stúpol.

Nadštandardné pôrodné boxy

,,V prvom polroku 2020 sme na našej klinike zaznamenali vysoký záujem mamičiek o služby a starostlivosť našej Gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Na svet sme privítali 892 bábätiek, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to až o 40 viac. Sme veľmi radi, že sú u nás mamičky aj ich partneri spokojní,“ hovorí prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Ján Richnavský.

Najviac pôrodov bolo v januári a za prvý polrok sa narodili aj štyri dvojčatá.

Pôrodnica kliniky v Nemocnici AGEL Košice-Šaca má k dispozícii nadštandardné pôrodné boxy a  je vybavená moderným prístrojovým vybavením, ako napríklad počítačovým CTG telemonitoringom, ktorý slúži na monitorovanie oziev plodu.

"V spolupráci s Novorodeneckým oddelením plánujeme realizovať edukačný program budúcich mamičiek v návštevnej miestnosti pre tehotné, ktorý bude zameraný na tehotenstvo a samotný pôrod. Novorodenecké oddelenie plánuje realizáciu edukačných stretnutí s názvom ,,Porozprávajme sa o dojčení a o starostlivosti o novorodenca“. V súvislosti s epidémiou COVID-19 boli všetky aktivity pozastavené, avšak čoskoro ich rozbehneme,“ hovorí vedúca pôrodná asistentka Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Adela Olšavská.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM