Samospráva

Poriadok na kľúč: Uzamykateľné kontajnerové stojiská pribudnú v šiestich lokalitách

Vyplýva to zo zverejnenej zmluvy uzavretej medzi mestom Košice a zhotoviteľom prác. Cena diela dosahuje spolu takmer 70 700 eur s DPH.

Ilustračný obrázok k článku Poriadok na kľúč: Uzamykateľné kontajnerové stojiská pribudnú v šiestich lokalitách
Zdroj: TASR

Uzamykateľné kontajnerové stojiská pribudnú v košických mestských častiach (MsČ) Juh, Sever, Nad Jazerom, Dargovských hrdinov, Sídlisko Ťahanovce a Západ, a to konkrétne na uliciach Fejova, Letná, Levočská, Buzulucká, Čínska a Bernolákova.

„Súčasťou predmetu plnenia je aj vytýčenie podzemných inžinierskych sietí, porealizačné geodetické zameranie a vyhotovenie geometrických plánov overených katastrálnym úradom,“ uvádza sa v zmluve s tým, že práce majú byť ukončené do 60 dní od odovzdania staveniska.

V predchádzajúcom období MsČ Košíc – Západ už zrealizovala uzamykateľné stojiská kontajnerov. „Dôvodom bolo, že sú žiadané od obyvateľov a prispievajú k udržiavaniu čistoty. V minulom roku sa realizoval na území MsČ Košice – Juh pilotný projekt, ktorý sa podobne ako v prípade MsČ Košice – Západ osvedčil. Aj napriek tomu, že v tomto prípade realizácia projektu nie je zákonnou povinnosťou mesta, tento rok sme po konzultáciách so zástupcami takzvaných veľkých MsČ a po ich výbere lokality pristúpili k realizácii a financovaniu šiestich uzamykateľných kontajnerovísk,“ uviedol Miroslav Sambor z košického magistrátu.

Podľa jeho slov sa pri určovaní počtu zohľadňovali nielen doterajšie skúsenosti MsČ s realizovanými stojiskami, ale aj finančné možnosti mesta.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM