Michal Lendel Správy

Pôrodnica v Šaci ako druhá najlepšia na celom Slovensku: Primár nám prezradil recept na úspech!

Podľa Sprievodcu pôrodnicami 2013 sa až dve košické zariadenia umiestnili v prvej desiatke na Slovensku. Jedna z nich obstála v konkurencii päťdesiatich pôrodníc dokonca na skvelom druhom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Pôrodnica v Šaci ako druhá najlepšia na celom Slovensku: Primár nám prezradil recept na úspech!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi najkvalitnejšie pôrodnice na Slovensku sa zaradili aj dve košické. Vyplýva to z hodnotenia Sprievodca pôrodnicami 2013, ktorý koordinoval Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) a portál rodinka.sk.

Druhá najlepšia pôrodnica v SR

V celkovom hodnotení získala Gynekologicko-pôrodnícka klinika Nemocnice Košice-Šaca v celkovom hodnotení rebríčka slovenských pôrodníc výborné druhé miesto. Umiestnenie vníma primár Erik Dosedla , ako výsledok dlhodobej cieľavedomej práce vedenia nemocnice a gynekologicko-pôrodníckej kliniky. „V ostatnom roku sme zase pozdvihli kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, čo malo za následok aj ocenenie zo strany veľkého počtu rodičiek,“ vysvetlil Dosedla.

V časti hodnotenie služieb obstála táto nemocnica ako najlepšia v celej republike. Erik Dosedla nám prezradil recept na takýto úspech. Podľa primára ich gynekologicko-pôrodnícka klinika zabezpečuje zdravotnú starostlivosť podľa najnovších medicínskych poznatkov. „Pre pacientky je však veľmi dôležité, ak im túto zdravotnú starostlivosť poskytuje príjemný, usmiaty a empatický personál. Okrem toho naše lôžkové oddelenie skôr pripomína hotel ako nemocnicu,“ uviedol Dosedla. O úspešnosti starostlivosti o mamičky v tomto zariadení hovorí aj pôrodnosť, ktorá sa za posledných 5 rokov sa zvýšila o 15%.

Nestratila sa druhá z košických pôrodníc

Zvýšenie pôrodnosti zaznamenala aj Gynekologicko-pôrodnícká klinika Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) na Triede SNP, ktorá v spomínanom rebríčku obsadila veľmi dobré desiate miesto. Ako uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová nemocnica oceňuje vysoko kvalifikovaný, prívetivý a vysoko empatický prístup kolektívu lekárov, pôrodných asistentiek i pomocného personálu.

Rebríček vznikol na základe hodnotenia služieb 50 z 54 slovenských pôrodníc, ktoré mali záujem sa na projekte zúčastniť. Hodnotila sa kvalita zdravotnej starostlivosti, služby ktoré nemocnice poskytujú i spokojnosť mamičiek. Do hodnotenia sa v roku 2013 zapojilo 2149 mamičiek, zdravotnú starostlivosť posudzovalo 14 zdravotníckych expertov.

Košice 24 / TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM