Samospráva

Poslanci KSK si rozdeľovali fleky v komisiách: Ako to nakoniec dopadlo?

Poslanci Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) sa zišli na 2. mimoriadnom rokovaní. Hlavným bodom programu bolo vytvorenie komisií, voľba ich predsedov a členov z radov poslancov i neposlancov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci KSK si rozdeľovali fleky v komisiách:  Ako to nakoniec dopadlo?
Zdroj: TASR

„Pri Zastupiteľstve KSK bude pracovať 13 komisií. Ich práca sa začne už v najbližších dňoch, pretože na februárovom rokovaní budú poslanci schvaľovať rozpočet kraja na rok 2014 a ďalšie dôležité materiály,“ informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.

V troch komisiách budú podľa platnej legislatívy a doterajších zvyklostí a skúseností pôsobiť len poslanci. Ide o mandátovú komisiu, komisiu na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov a komisiu k hospodáreniu s majetkom. „Do ďalších desiatich komisií boli zvolení aj členovia neposlanci, ktorých delegovali na základe odborných vedomostí a skúseností,“ dodala Bobriková.

Predsedami jednotlivých komisií sa stali: Mandátová komisia – Janka Brziaková, Komisia na ochranu verejného záujmu – Jaroslav Hlinka, Komisia k hospodáreniu s majetkom – Marián Hojstrič, Komisia pre cirkevné a spoločenské otázky – Vladimír Saxa, Finančná komisia – Jozef Burian, Sociálna komisia – Jana Mondíková, Kultúrna komisia – Renáta Lenártová, Zdravotná komisia – Mária Grüllingová, Dopravná komisia – László Iván, Školská komisia – Viliam Záhorčák, Komisia regionálneho rozvoja – Jozef Konkoly, Komisia cestovného ruchu a cezhraničnej spolupráce – László Köteles, Komisia územného plánovania a životného prostredia – Gejza Sačko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM