Alexandra Kolínská Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Košiciach a ich povolania: O priazeň sa uchádza až 20 lekárov, do boja ide aj vodič autobusu

Až 329 kandidátov sa uchádza spolu o 41 kresiel. To znamená naozaj celú priehršť všakovakých povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Košiciach a ich povolania: O priazeň sa uchádza až 20 lekárov, do boja ide aj vodič autobusu
Zdroj: Dnes24.sk

Naposledy sme si vzali na mušku vek košických kandidátov na poslanca, teraz je na rade ich profesia. Pri pohľade na zoznam 329 uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. Tieto voľby je najviac uchádzačov, ktorá uviedla v kolonke zamestnanie manažér. Celkovo sa takýchto uchádza o poslanecký flek až 54.

Najčastejšie profesie

K rozšíreným profesiám patria aj 32 podnikatelia, 32 pedagógovia, 27 administratívni pracovníci, 26 právnici, 25 úradníci, 23 technickí pracovníci, 21 ekonómov, 20 zdravotníci a 13 inžinierov v jednotlivých odboroch. Menej častejšie povolania medzi kandidátmi sú 6 riaditelia spoločností, 6 hospodárski pracovníci či 4 vedci.

Nepracujúci kandidáti a zriedkavé zamestnania

Okrem zamestnaných kandidátov sú na listine aj 6 dôchodcovia a 4 študenti, 1 mamička na materskej dovolenke a 1 kandidát je momentálne nezamestnaný. Medzi ostatnými zamestnaniami môžeme naraziť aj na 2 žurnalistov, 2 hutníkov, 2 majstrov, 2 trénerov a 2 aktivistov. Môžeme tu však nájsť aj povolania, ako autoobsluha,re­alitná maklérka, vynálezca, pracovník v doprave, vodič autobusu, murár, vodič či zámočník.

Netradičné profesie

Poďme sa ale pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Ťažko je vybrať, čo je zaujímavou alebo netradičnou profesiou, no skúsili sme to za vás. Určite zaujme povolanie teológ, ktorým je Peter Liba v siedmom volebnom obvode. V ôsmom volebnom obvode zaujala aj práca Karola Linharta, ktorý je starožitníkom.

Medzi tie zaujímavé povolania patria aj tie, ktoré robia Ľubica Blaškovičová z 10. volebného obvodu, Ján Bič z 11. volebného obvodu a František Balún z 12. volebného obvodu. Blaškovičová je totiž herečka, Bič je hudobník a Balún je operný spevák. V desiatom volebnom obvode zaujali Ján Süli, ktorého živí práca diplomata a Rudolf Weiss pracuje ako letecký technik. V treťom volebnom obvode kandiduje aj opatrovateľka Mária Kersanová.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Košiciach si môžete pozrieť TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM