Rôzne

Posledné dni pred Vianocami: Aké počasie nás čaká tento týždeň na východe a čo SNEH?

Posledné predvianočné dni prinesú slnečné, ale aj daždivé či zasnežené počasie. Čo máme očakávať na východe krajiny?

Ilustračný obrázok k článku Posledné dni pred Vianocami: Aké počasie nás čaká tento týždeň na východe a čo SNEH?
Zdroj: TASR/František Iván

Stabilné a pokojné počasie, aké sme na Slovensku mali počas uplynulých dní, nás čaká aj tie nasledujúce. V polovici týždňa však dôjde k zhoršeniu počasia. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

Situácia by sa mala zmeniť v stredu, kedy sa tlaková výš presunie späť nad Atlantik, čím sa otvorí priestor pre chladnejšie a vlhkejšie severozápadné prúdenie, počas ktorého budú na naše územie prichádzať jednotlivé zrážkové vlny.

Na Slovensku sa v stredu ráno začne prejavovať zrážková aktivita od severozápadu. Predpokladá sa, že sneženie zasiahne len horské oblasti. Avšak poobede sa počasie začne ochladzovať a hranica sneženia sa začne posúvať nižšie. Vo štvrtok a v piatok nás čakajú ďalšie vlny zrážok. Očakáva sa, že zrážky budú postupne prechádzať na sneh aj v nižších polohách.

„Studený vzduch sa bude dostávať aj nad východné Slovensko a postupne aj tu zrážky prejdú najskôr do zmiešaného a potom do kvapalného skupenstva,“ informuje iMeteo.sk.

Suma sumárom, posledný predvianočný týždeň prinesie najskôr stabilné a teplejšie počasie, ktoré sa v stredu začne meniť. V druhej polovici týždňa sa na sever a východ Slovenska môže dostať aj sneženie, každopádne treba počítať s dažďovými zrážkami.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM