Eva Mikulová Správy

Pri Košiciach postavia nový priemyselný park za 30 miliónov, pribudnú aj pracovné miesta, FOTO

Pri letisku v Košiciach vzniknú dve haly na ploche takmer 8 hektárov. Výška investície dosiahne 30 miliónov eur. Prvá hala by mala byť dokončená koncom roku 2019.

Ilustračný obrázok k článku Pri Košiciach postavia nový priemyselný park za 30 miliónov, pribudnú aj pracovné miesta, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Pri letisku v Košiciach vzniknú dve haly na ploche takmer 8 hektárov. Výška investície dosiahne 30 miliónov eur. Prvá hala by mala byť dokončená koncom roku 2019 a už teraz pozná svojho nájomcu. Nasťahuje sa do nej distribútor tabakových výrobkov GGT.

„Čo sa týka pracovných miest, ten park samotný bol pôvodne dimenzovaný na 600 pracovných miest, ale v troch zmenách – to znamená 200 na zmenu. Náš reálny odhad je medzi 200 až 300. Infraštruktúra je pripravená na to, že haly majú životnosť asi 30 rokov,“ povedal generálny riaditeľ developerskej spoločnosti Panattoni Europe Pavel Sovička s tým, že nájomcovia sa môžu obmeniť a v budúcnosti môže byť využitie iné.

Nové distribučné technológie

Spoločnosť GGT chce mať v Košiciach nové sídlo a pokryť tak distribúciou a logistikou tovaru východnú časť Slovenska. Priamo v uvedených priestoroch chce zamestnávať okolo 50 zamestnancov.

Rozširovaním ďalších svojich činností predpokladá, že počet bude narastať.

„V tomto sklade budeme umiestňovať novú nemeckú automatizovanú technológiu balenia tovaru, ktorá uľahčuje samotnú logistiku aj priebeh distribúcie. Technológie sa začnú osádzať do konca tohto roku a začiatkom budúceho uvažujeme o reálnom spustení prevádzky,“ povedal obchodný riaditeľ firmy Roman Hatadám.

Podľa jeho slov sa investícia spoločnosti do technológie v Košiciach pohybuje radovo v šesťciferných sumách.  

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM