Veronika Hunyadiová Správy

Potrebujete ísť na úrad? Pozor, na niektorých veľa nevybavíte!

Miestne úrady v Košiciach sprísňujú opatrenia. Po magistráte zatvárajú svoje úrady aj niektoré mestské časti.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete ísť na úrad? Pozor, na niektorých veľa nevybavíte!
Zdroj: TASR/František Iván

Mestské časti v Košiciach pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu od pondelka 22. novembra zatvárajú svoje úrady alebo obmedzujú úradné hodiny.

Kde sa nedostanete?

Od pondelka (22. 11.) až do odvolania bude zatvorený miestny úrad v Starom Meste. Úradné záležitosti, ktoré nemôžu byť vybavené zaslaním pošty alebo prostredníctvom diaľkovej komunikácie si môžu obyvatelia dohodnúť telefonicky. Kontakty nájdete TU.

Zatvorený bude od pondelka pre verejnosť aj miestny úrad v mestskej časti Juh s výnimkou úmrtnej matriky. Mestská časť odporúča vybaviť si úradné záležitosti e-mailom alebo telefonicky. Ostatné matričné úkony si môžete dohodnúť na telefónnych číslach, ktoré nájdete na web stránke mestskej časti.

Na miestnom úrade KVP platia upravené otváracie hodiny. Úradné záležitosti si osobne vybavíte iba v pondelok (8.00 – 16.00 hod.), v stredu (8.00 – 17.00 hod.) a v piatok (8.00 – 12.30 hod.). Mestská časť ale odporúča zvážiť osobnú návštevu miestneho úradu a úradné záležitosti vybavovať formou emailu alebo telefonicky. Kontakty na jednotlivé oddelenia nájdete TU.

Miestny úrad od pondelka zatvorí aj mestská časti Krásna a úradné hodiny obmedzili v Košickej Novej Vsi.

Zatvorený magistrát

Už od piatku (19. 11.) je pre občanov zatvorený aj Magistrát mesta Košice na Tr. SNP. Platí to aj pre kanceláriu prvého kontaktu, nebude umožnené ani platenie v pokladniach či overovanie listín. V prevádzke je však samoobslužný platobný kiosk. Vstup je umožnený cez hlavný vchod do budovy.

Okrem zamestnancov je vstup na magistrát umožnený len tým ľuďom, ktorí potrebujú ísť do podateľne alebo musia podpísať príkazné zmluvy potrebné na adopciu chodníkov. Na magistrát sa ešte dostanú aj nájomníci prevádzok v jeho priestoroch a ich zákazníci a takisto aj posudkoví lekári.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM