Webnoviny - Rôzne

Požiar domu spôsobil škodu za približne 30 000 eur

Požiar izby na druhom nadzemnom podlaží a v povale v dome na Hurbanovej ulici likvidovali z nedele na dnes košickí hasiči. Majiteľke Tatiane F. požiar podľa odhadov spôsobil škodu za približne 30 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 100 000 eur.

(WEBNOVINY) – Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák, požiar im nahlásili krátko pred deviatou večer.

„Hasiči po príchode na miesto zistili že horí na druhom podlaží, pričom z okna šľahali plamene. Hasiči pomocou rebríka začali prúdom vody likvidovať požiar cez okno. Druhý prúd nasadili na ochladzovanie strechy. Prieskumná skupina sa dostala do povalového priestoru a snažila sa zabrániť rozšíreniu požiaru, kam sa začal oheň rozširovať z horiaceho podhľadu na strechu a predmety uskladnené na povale. Na povale čiastočne horelo drevené obloženie strechy, oheň zasiahol aj časť trámov krovu. Hasiči požiar likvidovali až do jedenástej v noci,“ informoval Rusnák.

Doplnil, že v čase požiaru sa v dome nik nenachádzal a nikto sa pri požiari nezranil. Zasahujúci hasiči museli používať dýchacie prístroje. Na lokalizáciu a uhasenie požiaru použili 9 000 litrov vody. Miesta požiaru kontrolovali termovíznou kamerou.

Obhliadkou požiarom zasiahnutej izby hasiči zistili, že tu bol umiestnené rôzne elektrické zariadenia zapojené do elektrických rozvodov – napríklad elektrický ohrievač, počítač s tlačiarňou a skenerom. Podľa zisťovateľa pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru mohla byť porucha na niektorom elektrickom zariadení.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM