Krimi

Požiar v Čani: K zraneniam ľudí nedošlo, zachraňovať museli popáleného psa na reťazi

Najväčšie popáleniny utrpel psík v oblasti hlavy.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Čani: K zraneniam ľudí nedošlo, zachraňovať museli popáleného psa na reťazi
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Dokopy 45 ľudí, z toho 24 detí, umiestnili do miestnej telocvične po utorkovom (30. 4.) požiari provizórnych príbytkov v Čani v okrese Košice-okolie, ktorý sa rozšíril do areálu zberných surovín.

Požiar vypukol okolo 15:00 hod. neďaleko oplotenia firmy v jednom z drevených provizórnych príbytkov bez súpisného čísla.

„Ten sa následne rozšíril aj na ďalšie provizórne príbytky, čím došlo k ich kompletnému alebo čiastočnému zhoreniu, a rovnako tak k zničeniu v nich sa nachádzajúceho vybavenia. Požiar sa však rozšíril až do areálu zberných surovín, kde začal horieť uskladnený materiál, a to odpad, a poškodili sa železné kontajnery,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. K zraneniam či prípadným usmrteniam nedošlo.

Ako však informoval portál Tvnoviny.sk, z osady zachraňovali popáleného psíka, ktorý bol v čase požiaru na reťazi. Liečba bude nákladná, najviac je poškodená hlava.

Polícia začala v prípade požiaru trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Celkovú škodu na majetku vyčíslili predbežne najmenej na 9 000 eur.

Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je neodborná manipuláciu s otvoreným ohňom. Podľa medializovaných informácií ho majú na svedomí zrejme deti, ktoré boli bez dozoru.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM