Krimi

Požiar v košickej bytovke spôsobila zrejme sviečka na adventnom venci, FOTO

K vážnym či životohrozujúcim zraneniam pri požiari v bytovke na Ovručskej ulici v Košiciach podľa vedenia mesta nedošlo.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v košickej bytovke spôsobila zrejme sviečka na adventnom venci, FOTO
20
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

K vážnym či životohrozujúcim zraneniam pri požiari v bytovke na Ovručskej ulici v Košiciach podľa vedenia mesta nedošlo. V stredu večer z nej evakuovali 22 ľudí.

Na brífingu o tom informovali primátor mesta Jaroslav Polaček a riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jozef Fedorčák s tým, že požiar pravdepodobne spôsobila sviečka na adventnom venci.

V byte boli deti

„Po vyhodnotení sa predpokladá, že nešlo o žiaden problém s plynom, čoho sme sa všetci v úvode báli,“ povedal Polaček. Požiar vznikol na piatom poschodí v trojizbovom byte.

"Tento byt je celý postihnutý. K rozšíreniu požiaru o vyšších jednotiek nedošlo. Došlo k zadymeniu bytov od piateho poschodia hore, preto bolo potrebné vykonať evakuáciu,“ spresnil Fedorčák.

V danom byte sa počas vzniku požiaru nachádzala žena s dvomi deťmi. Požiar vznikol v inej miestnosti, než v ktorej boli.

„Keď to spozorovali, z bytu odišli po vlastných a bola im poskytnutá predlekárska pomoc. Z bytového domu bolo evakuované ešte malé dieťa, ktoré zniesol otec na rukách za prítomnosti HaZZ,“ povedal Fedorčák s tým, že jednu osobu z ôsmeho poschodia evakuovali pomocou výškovej techniky.

Zaplavené byty

Hasiči pri zásahu použili celkovo osem kusov hasičskej techniky a nasadených bolo 22 príslušníkov HaZZ. Ako dodal hovorca, zásah na sídlisku Dargovských hrdinov sťažovali zaparkované autá.

Podľa Polačeka sú spodné byty zaplavené a bytovka je v súčasnosti prázdna. „Tí, ktorí požiadali o pomoc mesto Košice, budú prevezení do nášho zariadenia, ktoré máme pre takúto situáciu pripravené. V tejto chvíli mám informácie, že o to prejavilo záujem päť osôb, resp. štyri rodiny,“ uviedol.

Polícia evakuovaným postupne umožnila navštíviť svoje byty, aby si z nich vzali potrebné veci. To, či sa do bytov budú môcť v najbližších dňoch vrátiť, by malo byť známe vo štvrtok (10. 12.) dopoludnia.

Požiar bytu na Ovručkej ulici v Košiciach
20
Galéria
Požiar bytu na Ovručkej ulici v Košiciach
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM