Eva Mikulová Rôzne

Pozor! Je opäť zvýšené riziko požiarov!

Je zakázané fajčiť a používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru a vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov.

Ilustračný obrázok k článku Pozor! Je opäť zvýšené riziko požiarov!
Zdroj: TASR

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Košiciach 31. júla 2018 opäť vyhlásilo „Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na pozemkoch s porastom, a na lesných pozemkoch" v územnom obvode okresov Košice I až IV a Košice – okolie. S platnosťou od 1. 8. 2018 od 6.00 hod., až do odvolania.

Zákazy

V „Čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru" je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Fyzickým i právnickým osobám sa na pozemkoch s porastom a lesných pozemkoch zakazuje: fajčiť a používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru; vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov; zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach kde hrozí nebezpečenstvo jeho šírenia; spaľovať horľavé látky na voľnom priestranstve v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

Vlastníci, správcovia, užívatelia alebo obhospodarovatelia lesov a lesných pozemkov, sú v súvislosti s ochranou lesa pred požiarom povinní: zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, predovšetkým v dňoch pracovného pokoja a v mimopracovnom čase, podľa vypracovaného časového harmonogramu.

V tomto roku ide už o druhé vyhlásenie „Času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na pozemkoch s porastom, a na lesných pozemkoch" v spomínaných územných obvodoch. Po prvý raz ho OR HaZZ vyhlásilo 15. 6. 2018, a odvolalo po dvoch týždňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM