Správy

Pozor na dopravné obmedzenia! Most cez Ružín čaká uzávera

Na moste cez Ružín pred Jaklovcami musia vodiči cez víkend rátať s obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na dopravné obmedzenia! Most cez Ružín čaká uzávera
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Most cez Ružín pred obcou Jaklovce (okres Gelnica) cez víkend v rôznych časových intervaloch uzavrú. Dôvodom je jeho diagnostika a inštalácia snímačov. Ako informuje Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke, súvisí to s plánovou rekonštrukciou­ mosta.

Na moste je od mája obmedzená premávka do jedného jazdného pruhu. Tentoraz ho čaká úplná uzávera.

V sobotu (12. 6.) v časoch od 10.00 do 12.00 hod, 13.00 až 15.00 a 16.00 až 18.00 hod. po moste neprejde nákladná doprava. V nedeľu (13. 6.) bude platiť úplný zákaz vjazdu pre všetky vozidlá v časoch od 10.00 do 13.15 hod. a od 14.00 do 15.00 hod.

„Prímestská autobusová doprava bude počas nevyhnutného obmedzenia cez víkend zabezpečená. Cestujúci vystúpia pred mostom, cez ktorý prejdú peši, na opačnej strane potom nastúpia na ďalší autobus,“ uvádza KSK.

V zlom stave

Krajskí cestári budú počas víkendu overovať funkčnosť predpätia v konštrukcii mosta a tiež vykonajú diagnostickú zaťažovaciu skúšku. Zároveň budú inštalovať snímače napätia v betóne aj snímače posunu v rezoch. Cieľom je zistiť aktuálny technický stav mosta a určiť spôsob jeho rekonštrukcie.

Most pred obcou Jaklovce má viac ako 50 rokov a podľa kraja je na pokraji životnosti. Na základe výsledkov uvedených skúšok v tomto roku vypracujú projektovú dokumentáciu na jeho rekonštrukciu. Realizácia by sa mala uskutočniť v budúcom roku.

„Dovtedy budú na moste naďalej platiť dočasné dopravné obmedzenia. Premávka je presmerovaná do jedného jazdného pruhu a riadi ju svetelná signalizácia,“ dodáva KSK.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM