Rôzne

Práce budú realizovať za plnej prevádzky. VŠOÚG v Košiciach zrevitalizujú za vyše 5 miliónov

Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach (VŠOÚG) prejde revitalizáciou takmer za 5,1 milióna eur s DPH.

Ilustračný obrázok k článku Práce budú realizovať za plnej prevádzky. VŠOÚG v Košiciach zrevitalizujú za vyše 5 miliónov
Zdroj: Facebook.com/Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach

Vyplýva to zo zmluvy o dielo zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv. Ako potvrdil jeho riaditeľ Juraj Sýkora, s prácami by sa malo začať približne v máji.

Cieľom revitalizácie oboch pavilónov je zlepšiť ich energetickú efektívnosť, infraštruktúru a poskytnúť moderné a kvalitné prostredie na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Zahŕňať by mala zateplenie fasády, výmenu okien a dverí, stavebné úpravy, termostatizáciu vykurovacieho systému, solárnu prípravu teplej vody či zlepšenie protipožiarnej bezpečnosti.

„Plánuje sa aj rozšírenie a modernizácia oddelenia paliatívnej starostlivosti – hospicu s cieľom poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov s náročnými onkologickými diagnózami,“ spresnil Sýkora.

Pripomenul, že nemocnica VŠOÚG sa v rámci výziev Plánu obnovy a odolnosti SR Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR zapojila do viacerých projektov, pričom bola úspešná v dvoch. Väčšina z prác tak bude financovaná práve prostredníctvom nich.

„Časový plán ukončenia prác je presne určený v podmienkach výziev a podpísaných zmluvách o poskytnutí prostriedkov mechanizmu z plánu obnovy a odolnosti MZ SR. Najneskôr však do 30. júna 2026,“ dodal.

Práce sa majú realizovať za plnej prevádzky VŠOÚG. Počas nich bude podľa Sýkoru zabezpečené dočasné presunutie pacientov do iných častí nemocnice, respektíve oddelení.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM