Správy

Práce na ceste Jána Pavla II. pokračujú: Pozor na zmeny v doprave aj MHD!

Ďalšia etapa rekonštrukcie frekventovanej cesty si vyžiada zmeny v doprave. Ovplyvní to aj cestujúcich hromadnou dopravou.

Ilustračný obrázok k článku Práce na ceste Jána Pavla II. pokračujú: Pozor na zmeny v doprave aj MHD!
Zdroj: Mesto Košice

Obnova ulice Jána Pavla II. v košickej mestskej časti Sídlisko KVP prechádza do druhej etapy. Od pondelka (21. 6.) dopravu presunú do opraveného ľavého pruhu a začnú s rekonštrukciou pravej časti vozovky. Ovplyvní to aj obsluhovanie zastávky MHD.

Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. „Vstup do križovatky vedúcej na ulicu Jána Pavla II. bude od pondelka v protismere, preto žiadame vodičov, aby dodržiavali dočasné dopravné značenie a prešli tak stavbou bez komplikácií,“ uviedla Tančáková.

Zrušia zastávku

V súvislosti s prácami Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) dočasne ruší zastávky Húskova. „Vzhľadom na rekonštrukciu jazdného pruhu na Ulici Jána Pavla II. v smere od Triedy KVP k obratisku dôjde od pondelka od 7.00 h k dočasnému zrušeniu zastávky Húskova aj v smere na KVP, kláštor, resp. Klimkovičovu bez náhrady,“ informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Ako spresnila, linka 71 zastávku vynechá, pričom tou nasledujúcou bude až KVP, kláštor na Klimkovičovej ulici. Zastávku Húskova vynechá aj linka RA3, svoju trasu tak začne na zastávke KVP, kláštor na Klimkovičovej.

Kritický stav

Taančáková pripomenula tiež, že komplexnú rekonštrukciu ulice Jána Pavla II. si vyžaduje nielen zvýšená intenzita cestnej dopravy, ale tiež potreba vyššej bezpečnosti tejto komunikácie. „Pôvodná cesta bola v minulosti viackrát lokálne opravovaná a po ukončení svojej prevádzkovej výkonnosti má kvôli vysokému dopravnému zaťaženiu, opakovaným rozkopávkam a únave materiálu množstvo porúch,“ dodala.

Súčasťou prác je aj oprava vozovky autobusových zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD), rekonštrukcia uličných vpustov, nástupišťa zastávok a výmena zábradlia. Čo sa týka obnovy priechodov pre chodcov a chodníkov, podľa Tančákovej sa realizuje s dôrazom na zvyšovanie kvality pohybu a zlepšenie podmienok pre ľudí s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.

Pri priechodoch a ich napojení na pásy pre chodcov, ktoré nespĺňali najnovšie požiadavky STN a platných právnych predpisov, dôjde na nevyhnutnej ploche k výmene konštrukčných vrstiev chodníkov.

Aktuálne témy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM