Rôzne

Právny problém? Študenti práva na UPJŠ vám BEZPLATNE pomôžu

Právnická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v spolupráci s mestom Košice otvorila Študentskú právnu poradňu.

Ilustračný obrázok k článku Právny problém? Študenti práva na UPJŠ vám BEZPLATNE pomôžu
Zdroj: Unsplash.com

Občania mesta tak majú možnosť získať bezplatnú právnu analýzu svojho právneho problému, ktorú pre nich vypracujú študenti práva pod dohľadom skúsených advokátov. Informovala o tom hovorkyňa UPJŠ Laura Hoľanová.

Objednávky klientov budú prijímané do 15. apríla alebo do naplnenia kapacity poradne. „Súčasťou právnej analýzy pre klienta je právny rozbor jeho prípadu a konkrétne možnosti jeho riešenia. Činnosť Študentskej právnej poradne sa uskutočňuje v nasledujúcich právnych oblastiach – občianske právo, rodinné právo, obchodné právo, pracovné právo, právo sociálneho zabezpečenia, správne právo a daňové právo,“ uviedla hovorkyňa. Z činnosti poradne sú vylúčené analýzy v oblasti trestného práva.

Študentská právna poradňa pre Košičanov je súčasťou klinického vzdelávania a jej realizáciu zabezpečuje Pracovisko právnych kliník Právnickej fakulty UPJŠ. Hlavnou myšlienkou je spojenie praktického vzdelávania študentov práva a pomoci osobám, ktoré majú právny problém, ale nevyhľadali profesionálnu pomoc advokáta.

„Kapacita poradne je postačujúca na to, aby sme v letnom semestri prijali približne 20 klientov. V zimnom semestri študenti a študentky vypracovali právne analýzy pre 19 klientov. Evidujeme veľmi pozitívnu spätnú väzbu tak od študentov, ako aj od klientov,“ informovala Dominika Marčoková Becková, koordinátorka Študentskej právnej poradne.

Dohodnuté stretnutia, na ktoré je potrebné vopred sa objednať, budú prebiehať v priestoroch fakulty.

V pláne je pokračovanie projektu aj po aktuálnom treťom ročníku.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM