Lenka Fedorová Rôzne Správy

Pre Košičanov s veľkým srdcom: Na Furči veľká zbierka, komu pomôže?

Mestská časť Dargovských hrdinov pripravila zaujímavú zbierku, vďaka ktorej môžete darovať oblečenie, posteľné prádlo, hračky a mnoho iných vecí. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Pre Košičanov s veľkým srdcom: Na Furči veľká zbierka, komu pomôže?
Zdroj: TASR

Mestská časť Košice – Dargovských hrdinov vyhlásila zbierku, na ktorej môžete darovať nielen šatstvo, ale aj množstvo iných vecí, ktoré už nepotrebujete, avšak iným ľuďom nimi veľmi pomôžete.

Do zbierky môžete priniesť oblečenie na leto a zimu (dámske, pánske, detské), lôžkoviny, posteľnú bielizeň, uteráky, záclony obuv – nepoškodenú (páry zviazať gumičkou) či hračky.

Pomoc však nepotrebujú len ľudia, ale aj nemé tváre. Mestská časť preto vyzýva aj k darovaniu stravy, a to granúl, ryže, cestovín, salámy a konzervy pre mačky a psy. Darovať môžete aj suché pečivo, staré deky, plachty či iné veci vhodné na podstielku.

„Mestská časť zároveň prosí o to, aby darcovia priniesli veci v zabalených igelitových taškách,“ uviedol vo vyhlásení starosta mestskej časti Mgr. Jozef Andrejčák.

Nepotrebné veci uvedené vyššie môžete prísť darovať dňa 29. septembra 2016 od 16:00 do 19:00 hod., 30. septembra 2016 od 8:00 do 15:00 hod. a 1. októbra 2016 od 8:00 do 15:00 hod.

„Vyzbierané veci poputujú Gréckokatolíckej charite v Košiciach, do Oázy v Bernátovciach, osamelým matkám s deťmi a sociálne slabším rodinám, ktorí si prídu sami vybrať, čo potrebujú. Veci, ktoré zostanú si potom vyzdvihne česká charita, ktorá prevezie veci do Českej republiky, tam ich ešte opravia a poputujú do Rumunska,“ pre Košice 24 uviedla pracovníčka oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu.

Veci môžete darovať v priestoroch Spoločenského centra – Kultúrneho strediska na Jegorovom námestí č.5 v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM