Rôzne

Predpoveď počasia na najbližšie dni: Máme počítať v našom regióne s ďalším snežením?

Ako to vyzerá s počasím a snežením počas najbližších dní?

Ilustračný obrázok k článku Predpoveď počasia na najbližšie dni: Máme počítať v našom regióne s ďalším snežením?
Zdroj: pixabay.com

Ako informuje portál iMeteo, počas studeného pondelku, kedy sa očakáva na viacerých miestach celodenný mráz, sa bude od západu zvyšovať oblačnosť, no zrážky ešte nehrozia.

„Počasie na našom území bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa bude presúvať cez Balkán nad Rumunsko,“ uvádza ďalej špecializovaný portál s tým, že aj nadchádzajúca noc bude chladná, ale už nie taká mrazivá, ako tá uplynulá.

Teploty budú na celom území klesať pod nulu, ale len v najchladnejších regiónoch Slovenska sa očakáva pokles teplôt pod –10 °C. Príčinou bude zvýšená oblačnosť.

V utorok večer sa budeme musieť pripraviť nielen na zvýšenú oblačnosť, ale aj na príchod zrážok. Podľa najnovších predpovedí by sme sa mali pripraviť aj na sneženie, ktoré by však malo zasiahnuť hlavne západnú časť Slovenska, nie teda východ a Košický kraj.

„Nateraz však nemožno potvrdiť presné skupenstvo zrážok v tých najnižších polohách, keďže bude opäť problém s teplým vzduchom, ktorý bude blízko našich hraníc, čo môže výrazne zmeniť skupenstvo,“ ozrejmuje iMeteo.

V nasledujúcich dňoch by nás malo čakať stabilnejšie a pokojnejšie, no zároveň chladné počasie.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM