Alexandra Kolínská Rôzne

Predpovede sa naplnili, Perinbaba dodala prvý sneh: Pozrite si VIDEO vločiek nad Košicami

Ľudia si pod oknami domovov našli biele prekvapenie. Snehové vločky zavítali po druhýkrát v tejto zime aj do Košíc a okolia a tentokrát bielou nádielkou prikryli domy, autá, lúky i stromy.

Ilustračný obrázok k článku Predpovede sa naplnili, Perinbaba dodala prvý sneh: Pozrite si VIDEO vločiek nad Košicami
Foto: Alexandra Kolínská

Radosť zo snehu majú nielen deti, ale aj dospelí. Sneženie v metropole Východu prišlo práve v noci z pondelka na utorok. Takto sme sa mnohí mohli prebudiť do bieleho rána a tešiť sa z bielej snehovej periny. Chvíľu padal sneh v Košiciach aj pred týždňom, no nezanechal po sebe ani stopu.

Niektorým snehová prikrývka spríjemnila vstávanie. „Konečne december vyzerá ako má. Dúfam, že bude ešte snežiť do 24., veď čo by to boli za Vianoce bez snehu?“ povedala Andrea zo Starého Mesta.

„No už bolo na čase, že začalo snežiť. Na cestách som už videl kopec cestárov a nemali doteraz čo robiť. Aspoň sa nebudú nudiť ako predchádzajúcu zimu,“ povedal študent Michal zo sídliska Terasa kde v noci Perinbaba úradovala tiež.

Našli sa aj takí, ktorým biela nádielka radosť neurobila. „Ja osobne mám rada teplo a teplé mesiace. Od mája do septembra si užívam slniečko. Teraz radšej budem sedieť doma pri radiátori s horúcim čajom v ruke,“ smeje sa Zuzana, ktorá býva taktiež na sídlisku Terasa.

Hoci je prvý sneh mokrý a pomaly sa rozpúšťa, už čoskoro môže napadať ďalší. Podľa predpovedí meteorológov zo SHMÚ u nás aj počas utorka treba očakávať oblačné až zamračené počasie a miestami sneženie.

Pozrite si video prvých snehových vločiek v našej videogalérii!

Prvé snehové vločky v Košiciach
1
Galéria
Snehová nádielka prišla aj do Košíc
4
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM