Samospráva

Predstavili nového hovorcu mesta aj riaditeľa kancelárie primátora. Boli vybraní bez výberového konania, FOTO

Novým hovorcom mesta je Vladimír Fabian, kanceláriu primátora povedie Jakub Bubeník. Počas utorkového stretnutia s novinármi ich predstavil primátor Jaroslav Polaček.

Ilustračný obrázok k článku Predstavili nového hovorcu mesta aj riaditeľa kancelárie primátora. Boli vybraní bez výberového konania, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Primátor uviedol, že postupne by mohli byť známe aj mená náčelníka mestskej polície či hlavného architekta mesta, vzísť majú z výberových konaní.

Neboli výberové konania

„Pozícia vedúceho kancelárie nebola obsadená, už keď som nastúpil ako primátor. Čo sa týka pána Fabiana, na pozícii hovorcu nahradil Lindu Šnajdárovú. Je zamestnankyňou úradu a bude si plniť svoje nové pracovné úlohy,“ povedal.

Na pracovné pozície neboli vyhlásené výberové konania. Polaček sa chcel tak, ako avizoval počas kampane, obklopiť ľuďmi, ktorým dôveruje a chce s nimi spolupracovať.

Bubeník podľa vlastných slov s Polačekom komunikoval aj pred komunálnymi voľbami. Predtým niekoľko rokov pôsobil ako redaktor v komerčnej televízii a následne v regionálnej banskobystrickej televízii, kde mal na starosti vnútorné procesy. Nateraz sa s primátorom dohodli na spolupráci do konca tohto roka. Fabian doposiaľ pôsobil v súkromnej marketingovej sfé­re.

Vymenia riaditeľov mestských podnikov

V júli mesto Košice oznámilo vyhlásenie výberových konaní na ôsmich riaditeľov mestských podnikov, rozpočtových a príspevkových organizácií. V aktuálnom prvom kole sa uchádzači môžu prihlasovať na post riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice, Bytového podniku mesta Košice, Tepelného hospodárstva Košice a príspevkovej organizácie K13.

„Postupne začínajú prichádzať žiadosti a životopisy uchádzačov, v súčasnosti je ich prijatých cez 25. Predpokladáme, že najvyšší nárast príde v uzávierke okolo 15. augusta," povedal primátor. Následne sa budú môcť prihlásiť adepti na riadiace posty Správy mestskej zelene, Strediska sociálnej pomoci, Knižnice pre mládež mesta Košice a Mestských lesov Košice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM