Rôzne

Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Košičanov nákupná horúčka?

Najkrajšie sviatky v roku sú už pomaly tu. S nimi je okrem rodinnej pohody spojený aj každoročný predvianočný nákupný stres. Opýtali sme sa preto v uliciach nášho mesta, ako ste na tom s darčekmi.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Košičanov nákupná horúčka?
Zdroj: TASR

Finančná situácia väčšiny rodín nie je lichotivá, no pred Vianocami, nato akosi skoro nik nehľadí. Každý chce pripraviť pre svojich najbližších tie najkrajšie Vianoce a obdarovať ich nejakým darčekom. Oslovených ľudí sme sa opýtali tri rovnaké otázky.

1, Koľko eur utratíte tento rok na vianočné darčeky? – 2, Už máte darčeky alebo ich kupujete na poslednú chvíľu? – 3, Čo by vás najviac potešilo pod vianočným stromčekom?

Milan, starobný dôchodca

  1. No nebudem hovoriť presnú sumu, aj keď mám jasnú predstavu koľko miniem. Veď viete, keď musíte žiť s dôchodku, obraciate každé euro. My starší sa zaobídeme bez nejakých veľkých darov, skôr zainvestujeme do prekvapenia pre nášho vnúčika.
  2. O darčeky sa stará moja manželka, v tomto sa na ňu môžem spoľahnúť. Ona nakupuje vždy dopredu aj polroka, teraz pred sviatkami aj tak všetko zdražie, mám pocit.
  3. To je jasné, aby sme sa pri sviatočnej večeri všetci zišli podobne ako minulý rok. A ešte možno trošku zdravíčka…

Peter, stredoškolský študent

  1. No s peniazmi je dnes trošku problém, ešte netuším, koľko ich dokážem dať dokopy. To uvidím až tesne pred Vianocami, či sa mi podarí dostať niekde na brigádu.
  2. Nákupy darčekov u mňa závisia od peňazí, ktoré nedostávam pravidelne. Takže si to musím nechať na poslednú chvíľu. Aby som sa vyhol tlačeniciam pri nákupoch, využijem radšej internetové obchody.
  3. Od rodičov čakám tablet, keďže na budúci rok idem na výšku, bude to nevyhnutnosť. Od priateľky dostanem nejakú milú drobnosť, ktorá ma určite poteší.

Lucia, vysokoškolská študentka

  1. Na vianočné darčeky veľmi neutrácam, pretože dokážem niečo vytvoriť sama. Popri škole si privyrábam ručne robenou bižutériou. S týmto urobím radosť svojim sestrám a kamoškám. Horšie to je s rodičmi a priateľom.
  2. Niečo už mám pripravené, niečo musím ešte zaobstarať, asi tak ako každý.
  3. Nerada hovorím o darčekoch dopredu, keď má človek nejaké veľké očakávania často sa sklame. Nechám to stále na mojich najbližších a vtedy som najspokojnejšia.

Janka, učiteľka v škôlke

  1. Vianoce mám veľmi rada, no neznášam, keď sa o nich hovorí v súvislosti s peniazmi. Na darčeky neutrácam veľké prostriedky, ale stačí to na to, aby som blízkym urobila radosť.
  2. Snažím sa mať niečo nakúpené dopredu, ale nie vždy sa to podarí. Na tieto Vianoce som sa ešte veľmi nepripravila, keď mám pravdu povedať, ale už na to myslím.
  3. Ako každá mamička aj mňa poteší vidieť radosť najmä u mojich detičiek, čo znamená, že radšej rozdávam ako prijímam. No na druhej strane milujem prekvapenia, tak uvidím, či na mňa moji najbližší nezabudli.

Alžbeta, predavačka v obchode s hračkami

  1. Som ten typ človeka, ktorý sa vie počas sviatkov poriadne odviazať pri utrácaní. Takže na darčeky pôjde asi celá výplata.
  2. No pracujem v hračkárstve, takže s nákupmi nemám veľké starosti. Skôr sa obávam toho pečenia a varenia.
  3. Rada dostávam oblečenie, ale s tým sú aj starosti, keď vám niečo nesadne.

Peter, počítačový špecialista

  1. Netuším koľko presne miniem. Kúpim, čo sa mi bude hodiť pre najbližších, hádam to nebude viac ako 200 eur.
  2. Ešte som nič nekupoval, ale určite si prácu uľahčím internetom. Vyhnem sa tak aj návalom v obchodoch.
  3. Už mám peknú zbierku vianočných ponožiek, hádam sa ešte rozrastie.

Ján, pracovník v hutníckom priemysle

  1. Na darčeky spoločne s manželkou minieme asi 200 –250 eur. Veď kedy si dopriať ak nie teraz?
  2. Nákupy má na starosti moja polovička. Ja sa jej do toho veľmi nepletiem.
  3. Mňa by potešilo pár dní voľna.

Lenka, fotografka

  1. Za sebou mám celkom dobré obdobie, kedy sa mi niečo podarilo zarobiť. Určite sa to odrazí aj na vianočných nákupoch, kde miniem minimálne 300 eur.
  2. Veľa práce mi neumožňuje naháňať sa za darčekmi každý deň. Budem musieť si rezervovať jeden víkend, aby som to celé stihla. Ale chcem sa vyhnúť čakaniu v dlhých radoch pri pokladni počas posledných dní.
  3. Niečo čo ma rozosmeje…

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM