Správy

Predvianočnú atmosféru spríjemňujú koncerty pod balkónmi. Na ktorom sídlisku?

Podujatia realizované v troch rôznych lokalitách Terasy majú aspoň čiastočne sprostredkovať náladu tradičných vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočnú atmosféru spríjemňujú koncerty pod balkónmi. Na ktorom sídlisku?
Zdroj: MČ Košice Západ

Predvianočnú atmosféru spríjemní obyvateľom najväčšej košickej mestskej časti (MČ) Západ od nedele do utorka (15. 12.) trojica koncertov pod balkónmi.

Hrajú po zotmení

„Po úspešných sériách projektu ‚Koncerty pod balkónmi‘ z jari tohto roka, počas prvej vlny pandémie, sa takéto podujatie výrazne osvedčilo a tentoraz príde v ešte zaujímavejšej vianočnej edícii,“ priblížil vedúci oddelenia kultúry, športu a záujmovej činnosti úradu MČ Košice-Západ Dominik Béreš s tým, že aktérmi vianočných koncertov sú Marián Čekovský, Barbora Piešová a BuranoWski.

„Koncerty sa budú začínať vždy o 17.00 h, teda po zotmení, aby vynikla aj vizuálna stránka šou,“ doplnil Béreš. Miestom nedeľného koncertu je Park humenská.

V pondelok (14. 12.) sa uskutoční v Parku Petzvalova a v utorok v Parku ružová. Samospráva zároveň koncerty odvysiela aj pro stredníctvom sociálnej siete.

Organizátori pripomínajú rešpektovanie všetkých aktuálne platných nariadení vrátane nezhromažďovania sa či pravidiel odstupov a rúšok. „Stále platí informácia, že koncerty sú určené pre ‚domáce‘ publikum v oknách a na balkónoch vybraných medziblokových priestranstiev,“ upozornil Béreš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM