Michal Lendel Kultúra

PREHĽAD: Nenuďte sa doma. Tieto akcie nás čakajú v Košiciach cez víkend...

Ak nechcete víkend iba nečinne preležať doma, ale namiesto toho si vyjsť do spoločnosti či za kultúrou, máte šancu. V najbližších dňoch zažijeme v našom meste viacero všakovakých akcií. Možno si vyberiete aj vy. Tu je prehľad...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Nenuďte sa doma. Tieto akcie nás čakajú v Košiciach cez víkend...
Zdroj: Webnoviny.sk

Šport

V sobotnom stretnutí sa na Lokomotíve predstavia Seničania. Pôjde o zápas, kde bude tabuľkové postavenie favorizovať hostí, no domáci určite nebudú chcieť doma pustiť nejaké body. Zápas bude o to zaujímavejší, že obe mužstvá postúpili do semifinále Slovnaft Cupu. Stretnutie má výkop o 13:30 v Čermeli.

V 17.kole extraligy žien privítajú na svojej palubovke Good Angels Košice basketbalistky z Ružomberka. Zápas sa uskutoční v sobotu (9.11.2013) o 18:00. Na domácom ihrisku sa predstavia aj hráčky Cassovie Košice, ktoré sa postavia proti piešťanským Čajkám. Toto stretnutie sa začne o 14:30.

Koncerty

Festival sakrálneho umenia – Na Košičanov čaká už 24. ročník Festivalu sakrálneho umenia, ktorý začína už túto nedeľu (10.11.2013) a potrvá do 24.11.2013. Na tomto festivale sa bude prezentovať hudba, slovo, vokálne a výtvarné umenie v duchu ekumenizmu. Slávnostné otvorenie festivalu sa uskutoční v Kostole sv. Antona Paduánskeho (seminárnom) o 19:00 hodine, kde sa predstavia mladí pražskí čelisti.

Jazz for Sale – Milovníci džezu sa môžu tešiť na festival, ktorý sa orientuje na stredoeurópskych interpretov. Ide už o 23. ročník tohto podujatia, na ktorom sa v sobotu (9.11.2013) o 19:00 v Starej radnici postupne predstavia: Michal Bugala Quartet, Praha-Wiena Connection, Adam Makowicz, Djabe & Steve Hackett.

Divadlo

DOT504: Manson – V Kasárniach/Kul­turparku sa uskutoční v nedeľu (10.11.2013) netradičné divadelné predstavenie DOT504 Dance Company. Tento súbor fyzického tanečného divadla prinesie do Košíc zaujímavé tanečno-divadelné dielo o kontroverznej postave Charlesa Mansona. Ten je známy ako vedúca osobnosť sekty zodpovednej za desivú vraždu manželky režiséra Polanského. Cena vstupenky je 5 eur.

Braček jelenček- Košické bábkové divadlo predstaví svojim divákom vlastné spracovanie slovenskej ľudovej rozprávky. Okrem príbehu môžu návštevníkov zaujať drevené bábkami, pripomínajúce insitné rezbárstvo, či ručne vyšívané textílie a hudba. Predstavenia sa uskutočnia o 14:30 a 16:30 v budove na Tajovského ulici.

Zločin a trest – Svetoznáme Dostojevského dielo môžu návštevníci Štátneho divadla vzhliadnuť v piatok (8.11.2013) o 19:00 hodine. Ide o originálne spracovanie pre košické divadlo, v ktorom sa predvedie jeden z dvojice Marek Geišberg a Andrej Palko v spolupráci so stálicami košického divadelníctva Michalom Soltészom, Danou Košickou a Róbertom Šudíkom.

Výstavy

Včelárstvo – návštevníci majú poslednú možnosť vzhliadnuť výstavu venujúca sa včelám a všetkému, čo s tým súvisí. Expozícia je umiestnená v areáli Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach a potrvá už len do 10.11.2013.

Košický hrad – Občianske združenie Castellum Cassovia Košice organizuje počas všetkých novembrových víkendov výstavku fotografií archeologických prác na Košickom hrade. Pri víkendovej návšteve hradu sa môžete zastaviť aj na čaj a to od 12:00 do 18:00 hodiny.

Paralelné príbehy – Budapešť a Košice – Východoslovenské múzeum v Košiciach predstavuje ďalšiu pozoruhodnú výstavu, ktorú otvoril maďarský minister zahraničných vecí spoločne s košickým županom Zdenkom Trebuľom. Výstava si dáva za cieľ predstaviť obe mestá ako centrá v rámci niekdajšej jednej ríše, ktoré v 19. storočí zaznamenali podobný pozoruhodný rozvoj. Diváci majú možnosť prísť počas celého víkendu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM