Aktualizované Martin Károly Krimi

Prepad banky ako z grotesky OBRAZOM: Pozrite si autentické zábery priamo z miesta činu

Takýto prepad v Košiciach už dávno nebol, ak vôbec. Podľa mužov zákona, neznámemu lupičovi rýchla cesta k peniazom vôbec nevyšla podľa jeho predstáv. Aha, s čím odrovnal zlodeja odvážny pokladník!

Ilustračný obrázok k článku Prepad banky ako z grotesky OBRAZOM: Pozrite si autentické zábery priamo z miesta činu
Zdroj: Policajný zbor SR

Muž v čiernej šiltovke a okuliaroch vošiel podľa policajtov do banky na pravé poludnie. Mla jednoduchý plán, ten mu však ani zďaleka nevyšiel. „Pristúpil k pokladnici a pokladníkovi bez slov predložil hárok s textom a odhrnutím bundy ukázal strelnú zbraň zastrčenú za pásom nohavíc.,“ informuje krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Čo však nasledovalo potom zaskočilo asi najmä samotného zlodeja. Pokladník ho doslova odrovnal. „Povedal mu, že peniaze mu jednoducho nevydá a že také prepadnutie tu už mali, pričom hárok s textom hodil na zem,“ opisuje ďalej kuriózny prípad hovorca.

Lupič na to reagoval stroho a stoicky: „No dobre vyberať nebudeme,“, hovorí ďalej Szabó, pročom dodáva, že „hárok zo zeme zodvihol, vložil do svojej tašky a bez slova z banky odišiel.

K zraneniu osôb podľa policajtov, a ani poškodeniu majetku nedošlo, začali ale trestné stíhanie na neznámeho páchateľa. „Páchateľovi za tento skutok hrozí až dvanásť rokov väzenia,“ dodáva na záver krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

foto: ilustračné

Podarený zlodej v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM