Lenka Fedorová Správy

Prepadnutá cesta na Československej armády: Mesto priblížilo termín opravy

Dočkajú sa konečne Staromešťania opravy prepadnutej cesty? Zdá sa, že si ešte budú musieť istý čas počkať.

Ilustračný obrázok k článku Prepadnutá cesta na Československej armády: Mesto priblížilo termín opravy
Zdroj: TASR

Košický mestský poslanec a starosta Starého mesta Ľubomír Grega na ostatnom zasadnutí košického zastupiteľstva upriamil pozornosť na prepadnutá cestu v podchode z ulice Československej armády smerom na Pajorovú a Jarnú. Podľa jeho slov je daný úsek nebezpečný.

Ako ďalej v interpelácii uviedol, mestská časť na túto skutočnosť mesto písomne informovala ešte v roku 2016. Nakoľko ide o havarijný stav, hrozí nielen riziko poškodenia náprav automobilov, ale predovšetkým zranenia chodcov či matiek s kočíkmi. Grega preto žiadal mesto o termín opravy.

Ako sa v odpovedi na Gregovu interpeláciu uvádza, mesto Košice vyzvalo v septembri Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť a.s. o preverenie stavu kanalizácie. Podľa ich vyjadrenia je však stav vyhovujúci a bez závad.

,,K zisteniu príčiny a následnej opravy je nutná úplná uzávierka predmetného podchodu na približne dva týždne. Nakoľko bol predmetný podchod využívaný ako obchádzková trasa pri realizácii stavby MET, oprava predmetného poklesu bola presunutá na jarné mesiace," približuje ďalej riešenie v roku 2018 dokument.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM