Eva Mikulová Správy

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala nových sudcov aj pre košické súdy

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu 10. júna vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala nových sudcov aj pre košické súdy
Zdroj: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia. Sudcom pripomenula, že budú pôsobiť v prvej línii úsilia o prinavrátenie dôvery v spravodlivosť.

Dvaja noví sudcovia v Košiciach

Novovymenovanými sudcami sú Pavol Barabas, hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach a Zuzana Ondko s pridelením na Okresný súd Košice I.

„Verím tomu, že svoju funkciu budete vykonávať nezávisle, vysoko odborne a mravne čisto. Že budete schopní odolávať nielen vonkajším tlakom, ale aj prípadným tlakom vnútorného prostredia,“ apelovala prezidentka na sudcov v príhovore.

Okrem košických sudcov, vymenovala prezidentka i týchto ďalších:

Radovan Beňo s pridelením na Okresný súd Žiar nad Hronom, Lucia Dlugolinská s pridelením na Okresný súd Malacky, Kristína Güner s pridelením na Okresný súd Pezinok, Marta Hirešová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Lukáš Ilenin s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Veronika Ileninová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Dana Jelinková Dudzíková s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Miroslav Juričko s pridelením na Okresný súd Spišská Nová Ves, Ildikó Kohoutová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Mária Košťálová hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Trnave, Barbora Kovaliková s pridelením na Okresný súd Vranov nad Topľou, Miroslava Körtvélyová s pridelením na Okresný súd Michalovce, Peter Lengyel s pridelením na Okresný súd Trebišov, Martina Mésarošová s pridelením na Okresný súd Bratislava III, Jakub Obert s pridelením na Okresný súd Bratislava II, Slavomír Podhorský s pridelením na Okresný súd Rožňava a Michal Repkovský s pridelením na Okresný súd Žilina.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM