Veronika Hunyadiová Správy

Pri prechádzkach v lesoch buďte opatrní! Lesníci začínajú s ťažbou dreva

Mestské lesy Košice upozorňujú na ťažbu dreva v lesoch v okolí Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Pri prechádzkach v lesoch buďte opatrní! Lesníci začínajú s ťažbou dreva
Zdroj: Facebook.com/Mestské lesy Košice

Lesníci informujú o plánovaných ťažobných zásahoch pri obnove lesa v lokalitách Sokoľ a Jahodná v okrese Košice-okolie. Ťažba začína v týchto dňoch a potrvá do 31. marca. Mestské lesy Košice o tom informujú na sociálnej sieti.

Obnova lesa

V období 1. štvrťroka 2022 sú v rámci polesia Kostoľany v lokalite Sokoľ – Kráľova studňa naplánované ťažbové zásahy v rámci obnovy lesa, pričom lesníci budú drevo ťažiť priebežne. Zásahy sa týkajú lesných porastov priliehajúcich k lesnej ceste a cyklotrase Sokoľ – Kráľova studňa. „V uvedených porastoch sú, v súlade s realizáciou projektu Štátnej ochrany prírody SR zameraného na zvyšovanie biodiverzity, vyznačené stromy ponechané na dožitie v nadštandardnom rozsahu,“ uvádzajú mestské lesy.

S ťažbou začali tento týždeň aj v lesnom poraste v rámci polesia Košická Belá. Aj v tomto prípade ide o obnovu lesa formou jednotlivého a skupinového účelového výberu. Prácami bude dotknutý úsek lesnej cesty, ktorá slúži zároveň ako lyžiarska cesta aj cyklotrasa Jahodná – Pogány tábor – Predná holica, v lokalite, ktorá je od zjazdovky na Jahodnej vzdialená dva kilometre.

Pohyb v lese

„V čase snehových podmienok priaznivých pre bežecké lyžovanie budú práce v lese v okolí Jahodnej pozastavené a trasa cesty bude plne k dispozícii bežkárom,“ dodávajú mestské lesy.

Lesníci zároveň žiadajú ľudí, aby pri pobyte v lese v týchto lokalitách dbali na zvýšenú opatrnosť a pohyb lesnej techniky.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM