Eva Mikulová Rôzne

Pri Steel Aréne "vykvitne" hokejka a štátny znak

Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach každoročne mení kvetinový záhon pri Steel Aréne na jednu z najkrajších a najobdivovanejších atrakcií v meste.

Ilustračný obrázok k článku Pri Steel Aréne "vykvitne" hokejka a štátny znak
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Rozkvitnutý zákon bude symbolicky pripomínať Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa v Košiciach budú konať v máji 2019.

Kvetinové motívy sú každý rok iné, väčšinou sa ale odvíjajú od nejakej významnej košickej udalosti. V tomto roku budú Košice hostiteľským mestom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019 a preto je len prirodzené, že kvetinový záhon pri Steel Aréne tematicky upozorňuje práve na túto významnú športovú udalosť.

Použili tisíce kvetov

„Odborníci zo SMsZ začali s výsadbou dnes, podľa Petra Vrábla, vedúceho oddelenia záhrad SMsZ, z kvetov vytvoria obraz slovenského štátneho znaku a hokejky. Keďže návrh projektanta Mareka Tomka ráta s hustejšou výsadbou kvetov (60/m2) ako tou, ktorá je v Košiciach štandardná, na obraz použijú až 4560 kvetov. Bielych bude 1676, červených 1523 a 1361 fialovo-modrých,“ informoval Miroslav Sambor z komunikačného oddelenia magistrátu.

Záhon kvitol hokejovými symbolmi už aj v minulosti. Napríklad v roku 2011 to boli dve hokejky s hokejovým pukom takisto pri príležitosti Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, o rok neskôr išlo takisto o športovú tému, kedy kvetinová výzdoba pripomínala obyvateľom mesta 90. výročie košického ľadového hokeja.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM