Barbara Dallosová Krimi

Pri vážnej nehode pod Pustým hradom pri Zvolene sa ťažko zranili aj Košičania, FOTO

Čelná zrážka si vyžiadala šesť zranených. Popri tom, ako policajti nehodu dokumentovali, sa zrazilo ešte niekoľko ďalších áut, ktorých vodiči viac sledovali nehodu než sa sústredili na jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Pri vážnej nehode pod Pustým hradom pri Zvolene sa ťažko zranili aj Košičania, FOTO
7
Galéria

Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa stala Pod Pustým Hradom na ceste I/16 vo Zvolene (5.5.). Infromuje o tom banskobystrická krajská polícia.

Vodič (22) Fiata z okresu Žiar nad Hronom podľa policajtov pri prejazde v miernej zákrute v mieste, kde je zakázané predbiehanie, predchádzal nákladiak, pričom sa čelne zrazil s protiidúcim Mercedesom. V tom sedel za volantom vodič (34) z Košíc.

,,Pri nehode sa spolu zranilo šesť osôb. Vodič Fiata a jeho traja spolujazdci sa zranili ľahko, vodič druhého auta a jeho spolujazdec utrpeli ťažké zranenia. Škody na vozidlách sú odhadnuté na 61-tisíc eur," konkretizuje polícia.

Počas dokumentovania nehody sa ale v úseku stihli zraziť ďalšie štyri autá. V tomto prípade však podľa mužov zákona šlo iba o škodové udalosti, pri ktorých sa nikto nezranil.

,,Príčinou týchto udalostí bola nepozorná jazda vodičov zvedavcov, ktorí viac sledovali dokumentovanie nehody, ako cestu pred sebou," dodáva polícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM