Eva Mikulová Správy

Primátor Jaroslav Polaček trénuje na polmaratón, chce zlepšiť svoj čas, FOTO

Na kontrolnom dni maratónskej trate primátor Košíc Jaroslav Polaček prezradil, že chce byť aktívnym účastníkom tohto veľkolepého športového podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Jaroslav Polaček trénuje na polmaratón, chce zlepšiť svoj čas, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Medzinárodný maratón mieru (MMM) v Košiciach je už za dverami. Bude sa konať tradične prvú októbrovú nedeľu a prípravy sú už v plnom prúde.

Dal si cieľ

Maratónsku trať pravidelne počas kontrolných dní preveruje aj primátor mesta Jaroslav Polaček spolu s organizátormi MMM. Beh je však aj vášňou mnohých predstaviteľov mes­ta.

Na maratónskej trati sme už videli aj predchádzajúceho primátora Richarda Rašiho, ako člena štafety a bežecké topánky si obuje i terajší primátor Jaroslav Polaček. Ako prezradil, trúfa si na polamaratón (21 km).

„V minulosti som už zabehol košický polmaratón s časom niečo vyše dvoch hodín. Teraz si to chcem zopakovať, verím, no s trochu malou dušičkou, že výsledný čas bude lepší a stihnem to do dvoch hodín. Naposledy to bolo veľmi tesné, ale stihol som dobehnúť skôr ako víťaz celého MMM,“ spomína s úsmevom na svoju premiéru.

Začal s tréningom

  Natrénovať na akúkoľvek trať však nie je jednoduché. Priznáva to i Polaček: „Chystal som sa, že po skončení zimy začnem trénovať, no pracovné povinnosti mi to veľmi nedovoľujú. Zatiaľ som behal pomerne nepravidelne, ale a s blížiacim sa termínom som tomu dal pevnejší systém. Od začiatku augusta chodím behávať denne zhruba na 20 minút väčšinou večer. Viac času si zatiaľ neviem nájsť, ale snáď sa to zlepší.“

Primátor má svoje obľúbené tréningové trasy, kde ho môžete stretnúť: „Mám viaceré obľúbené trasy najmä v košickom lesoparku či už pri vodárni na Furči, v Čermeľskom údolí alebo Bankove. Vždy si vyberám iný okruh, aby to bolo pestré.“

Úvodným testom fyzickej pripravenosti primátora pred košickým maratónom bude začiatkom septembra 10-kilometrová trať Night Runu, ktorý sa pobeží v centre mesta.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM