Správy

Primátor mesta ďakoval 39 mestským policajtom: Tí chránia majetok obyvateľov a mesta už 20 rokov

Za 20 rokov v službe mestskej polície (MsP) dnes ocenil primátor 39 mužov a žien. Richard Raši vyzdvihol ich prínos pre mesto a jeho obyvateľov. V tomto roku má v uliciach Košíc pribudnúť 30 nových mestských policajtov a 14 cyklohliadok.

Ilustračný obrázok k článku Primátor mesta ďakoval 39 mestským policajtom: Tí chránia majetok obyvateľov a mesta už 20 rokov
Zdroj: TASR

Pamätné listiny a medaily si v Historickej radnici prevzalo 39 mužov a žien. Vo svojom príhovore primátor uviedol, že k úspešnému roku 2013 pre Košice významnou mierou prispela aj mestská polícia.

„Košičania chcú žiť v čistom, pokojnom, bezpečnom a rozvíjajúcom sa meste, v ktorom funguje všetko tak ako má – doprava, služby, komunikácia medzi ľuďmi, aj mestská a štátna polícia, ktoré dbajú na dodržiavanie zákonov a na poriadok. Vaša práca má teda mimoriadny význam a ja by som rád pri tejto príležitosti zdôraznil, že si ju mimoriadne vážime a uvedomujeme si jej dosah na fungovanie mesta,“ povedal Raši.

V záujme zvyšovania bezpečnosti a rozvoja mesta došlo v minulom roku k zvýšeniu počtu bezpečnostných kamier na 55. V Mestskej časti Košice – Sever pribudla v poradí desiata stanica mestskej polície s pôsobnosťou aj pre Kavečany a Džungľu. V tomto roku má v uliciach Košíc pribudnúť 30 nových mestských policajtov a 14 cyklohliadok.

Oceňovania príslušníkov mestskej polície v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM