Eva Mikulová Samospráva

Ako sú Košice pripravené na MS v hokeji? Čistotu kontroloval primátor Polaček

Vedenie mesta Košice pred začiatkom MS v hokeji skontrolovalo čistotu, poriadok, stav okolia Steel arény, pešo si prešli trasu od "zimáku" až po Námestie osloboditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Ako sú Košice pripravené na MS v hokeji? Čistotu kontroloval primátor Polaček
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Primátor Jaroslav Polaček spolu s riaditeľom magistrátu Marcelom Čopom, vedúcim referátu dopravy Jurajom Cichanským a ďalšími kompe­tentnými pracovníkmi magistrátu sa v rámci kontrolného dňa zamerali aj na v súčasnosti rekonštruované autobusové zastávky.

Zastávky musia byť hotové do MS v hokeji

Tie na Moldavskej ceste a pri Steel aréne alebo Dome Umenia musia byť hotové do začiatku MS, aby ich mohli využívať hokejoví fanúšikovia a ďalší návštevníci mesta počas trvania šampionátu. Predstavitelia mesta skontrolovali nielen postup prác na modernizovaných autobusových zastávkach MHD, ale obišli aj Steel arénu, pokračovali ďalej po Žižkovej a Štúrovej ulici až na Námestie osloboditeľov.

Primátora zaujímalo všetky veci týkajúce sa čistoty, verejného poriadku alebo stavu budov. Niektoré z nich nevyzerajú zatiaľ veľmi vábne, čoho príkladom je aj časť Starej sladovne. Skontrolovali aj stav zelene a spoločne poukázali aj na ďalšie nedostatky, ktoré sa vyskytli. 

„Prechádzame si postupne zelené plochy v meste. Aj dnes sme si povedali, ktoré chodníky treba opraviť. Veľkú pozornosť sme venovali aj rekonštruovaným autobusovým zastávkam, aby sa stihli opraviť v daných termínoch. Dnes sme prešli trasu od Steel arény do centra mesta, počas ďalšieho kontrolného dňa, ktorý bude na budúci týždeň, pôjdeme od železničnej stanice, cez Mestský park, Mlynskú a Alžbetinu ulicu. Počas ďalších kontrolných dní tak budeme postupne prechádzať nielen všetky hlavné trasy, po ktorých by sa mohli presúvať v našom meste hokejoví nadšenci, ale aj okolie týchto trás. Kontrolné dni zameriavame predovšetkým na zeleň, čistotu, respektíve bezpečnosť ľudí, ktorí sa budú po Košiciach pohybovať. Takisto vyzveme vlastníkov jednotlivých objektov, aby si ich dali do poriadku,“ uviedol po kontrolnom dni primátor.

Polaček zdôraznil, že cieľom vedenia mesta je čo najväčšie skultúrnenie verejného priestoru, ktorým mesto disponuje. Primátor sa stretol aj s organizátormi majstrovstiev sveta, ktorých vyzval, aby taktiež pomohli čo najviac skrášliť verejný priestor v meste.

„V tejto súvislosti sa nám objavujú nové výzvy a úlohy. Týkajú sa najmä toho, aby sme zabezpečili poriadok v meste a mohli naň byť hrdí nielen ako Košičania, ale aby aj zahraniční návštevníci, ktorí pobudnú počas MS v meste, odtiaľ odchádzali domov s dobrými pocitmi a chceli sa sem opäť vrátiť.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM