Samospráva

Primátor Polaček: Podarilo sa nám nemožné, v Bratislave nás vypočuli a DOTÁCIE sú zachránené!

Dotácie pre šport a zvieracie útulky v Košiciach sú podľa primátora Jaroslava Polačeka zachránené.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Polaček: Podarilo sa nám nemožné, v Bratislave nás vypočuli a DOTÁCIE sú zachránené!
Zdroj: TASR/František Iván

„Podarilo sa nám takmer nemožné. V Bratislave vypočuli hlas stavovských organizácií miest a obcí. Kričali sme hlasno, klopali sme na dvere a bolo nám otvorené,“ týmito slovami začína nový status na svojom facebookovom profile Jaroslav Polaček, košický primátor.

Podľa jeho slov vďaka konštruktívnemu dialógu s vládou Slovenskej republiky sa podarilo vylobovať, že vláda pošle slovenským samosprávam finančnú dotáciu v súvislosti s negatívnymi dôsledkami inflácie.

„Nebude to síce dosť peňazí na to, aby sme pokryli všetky naše straty z uplynulých rokov a dostali Košice z finančnej krízy, ale môžem prehlásiť, že dnes som podpísal, aby z mestskej pokladnice odišli sľúbené dotácie,“ uviedol Polaček.

Grantové peniaze za rok 2023 budú podľa jeho slov zaslané nielen 125 športovým klubom a športovcom, ale aj zvieracím útulkom a organizáciám, ktoré sa starajú o opustené zvieratká.

Mestské zastupiteľstvo, ktoré zasadalo v utorok (12. decembra), požiadalo primátora, aby najneskôr do 22. decembra boli vyplatené všetky schválené dotácie za rok 2023 športovým klubom, športovým organizáciám, združeniam, jednotlivcom a kultúrnym inštitúciám.

Ako Poláček následne pripomenul, aj keď uznesenie podpíše, ak nie sú peniaze, záväzok nebude možné splniť. „Zákon jasne hovorí, že ak nie sú peniaze a máte nezaplatené faktúry, nesmiete zaplatiť dotácie. Hľadáme spôsob. Máme nejaký nápad, snažím sa ho realizovať. Verím, že do dvoch – troch dní budem múdrejší,“ uviedol po rokovaní zastupiteľstva.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM