Tlačové správy

Primátor Richard Raši: Spolu meníme naše Košice

KOMENTÁR-Naše mesto je dnes iné ako pred štyrmi rokmi. Vďaka úspešným Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji 2011 i projektu Košice–Európske hlavné mesto kultúry 2013 sme sa stali inšpiráciou pre ďalšie mestá v Európe. To však nie je všetko, čo sa nám za štyri roky podarilo...

Ilustračný obrázok k článku Primátor Richard Raši: Spolu meníme naše Košice
Zdroj: TASR

Za štyri roky mesto získalo novú energiu, stalo sa príťažlivým aj pre mladých ľudí. A to je môj dlhodobý cieľ. Vytvoriť v Košiciach také podmienky pre život, aby sa do svojho rodného mesta mohli vrátiť, žiť v ňom a pracovať všetci tí, ktorí ho majú radi, ale musia cestovať za prácou a svojou budúcnosťou do Bratislavy alebo do zahraničia. Chcem, aby Košičania mali budúcnosť doma – v Košiciach. Aby sa Košice stali mestom na celý život.

Zvládli sme najväčší kultúrny projekt v dejinách Slovenska: Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013. Košice sa dostali vo viacerých hodnoteniach medzi top destinácie sveta. Investície dosiahli rozmer, aký nemá na Slovensku obdobu.

Spolu meníme Košice. Sú už nielen mestom výroby ocele, ale aj IT centrom. Spolu meníme Košice z priemyselného mesta na mesto kreativity, z historického mesta na moderné, dynamicky sa rozvíjajúce mesto. Z mesta s Luníkom IX na mesto, v ktorom zákony platia pre všetkých, aj pre obyvateľov tohto sídliska. Z mesta, z ktorého odchádzajú mladí za prácou na mesto, v ktorom budú môcť ostať žiť a pracovať.

Rok 2013 bol silným impulzom a rok 2014 je veľkou príležitosťou. Pokračovať v začatej práci. Rozvíjať nové medzinárodné partnerstvá a kvalitné úspešné projekty. Udržať a ďalej zrýchľovať dynamiku rozvoja mesta, ktorý nabral nebývalé tempo.

Rok 2014 a prvá polovica roku 2015 budú v Košiciach obdobím rekordných investícií do zlepšenia života všetkých Košičanov. Mestskú hromadnú dopravu skvalitníme nákupom 127 nových autobusov za 34,4 mil. € a 25 nových električiek v hodnote 49 mil. €. Máme naplánované a finančne kryté aj súvislé rekonštrukcie ciest za viac ako 3 mil. eur. Začneme rekonštruovať legendárne košické kúpalisko Červenej hviezdy. Predstavíme projekt a začneme s prípravou výstavby futbalového štadióna.

Rozsvietili sme emblematickú stavbu a symbol nášho mesta – Dóm sv. Alžbety. Začali sme s budovaním účinného systému protipovodňovej ochrany mesta za 40 mil. €. Máme pripravené investície do rekonštrukcie školských zariadení v hodnote takmer 1,4 mil. eur. Budeme budovať pre obyvateľov a milovníkov nášho krásneho mesta a jeho krásneho prírodného prostredia nové cyklotrasy – pribudne ďalších 40 kilometrov. Začali sme realizovať I. etapu projektu Integrovanej koľajovej dopravy na úseku Staničné námestie – Štúrova – Kuzmányho – Nám. Maratónu mieru v hodnote 40 mil. €. Zrealizujeme projekt modernizácie električkových tratí v úseku križovatka Kuzmányho – Štúrova, Moldavská, Tr. SNP, Festivalové nám., Infiniti Aréna v hodnote cca 50,0 mil. €.

Za mojim štvorročným pôsobením na pozícii primátora sú konkrétne a viditeľné výsledky. V práci primátora ma veľmi posilňuje podpora Košičanov, ktorých denno-denne stretávam. Zmeny sa podarili vďaka ľuďom, ktorí tu žijú. Vďaka všetkým, ktorí pracujú pre Košice alebo akokoľvek pomáhajú. Preto opäť kandidujem, lebo chcem v zmenách k lepšiemu pokračovať.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM