Alexandra Kolínská Samospráva

Primátorský punč 2014: Padol absolútny rekord, poriadny balík peňazí poputuje na 3 účty!

Vďaka obyvateľom metropoly východu, ale i návštevníkom nášho mesta, padol absolútny rekord v dejinách čapovania primátorského punču. Mestu sa podarilo vyzbierať obrovskú sumu.

Ilustračný obrázok k článku Primátorský punč 2014: Padol absolútny rekord, poriadny balík peňazí poputuje na 3 účty!
Zdroj: TASR

Košičania už veľakrát ukázali, že ak ide o dobrú vec a najmä o pomoc iným, neváhajú načrieť do svojich peňaženiek. „Ukázalo sa to aj počas Košických rozprávkových Vianoc 2014, organizovaných Mestom Košice. Kým v roku 2012 bolo vyzbieraných celkovo 11 767,88 eura a o rok neskôr 19 533,62 eura, najnovší absolútny rekord má hodnotu až 26 219, 67 eura. Mestu Košice sa teda podarilo prekonať rekord z roku 2013 až o viac ako 6 600 eur a výťažok z roku 2012 dokonca až o neuveriteľných 14 400 eur,“ uvádza hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Mesto Košice podporuje charitatívne podujatia a pomáha všetkým, ktorí to potrebujú. Preto aj celý výťažok z predaja vianočného primátorského punču končí každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané organizácie, ktoré pomáhajú našim hendikepovaným a znevýhodneným občanom. Tohtoročná výsledná suma pomôže trom organizáciám : TK ELLEGANCE Košice, Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, krajskému stredisku Košice a Spoločnosti priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar.

„Chcem veľmi pekne poďakovať všetkým Košičanom, ktorí vždy počas najkrajších sviatkov v roku ukazujú aj kúpou tradičného primátorského punču, že majú ozaj veľké srdcia,“ poďakoval sa primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý každý rok podáva chutný horúci nápoj na Hlavnej ulici spolu s viceprimátormi, poslancami či ďalšími spolupracovníkmi. „Ďakujem všetkým, ktorí pomohli svojimi finančnými príspevkami k vyzbieraniu tejto ozaj krásnej sumy vyše 26-tisíc eur. Som veľmi rád, že v našom meste žijú ľudia, ktorí sú výnimoční a nie je im ľahostajný osud tých v živote menej šťastných, zraniteľnejších, lebo im osud do cesty priniesol rôzne prekážky. Teší ma táto nádherná spolupatričnosť všetkých Košičanov.“

Len za posledných päť rokov vyzbieralo Mesto Košice vďaka predaju charitatívneho primátorského vianočného puču a prerozdelilo rôznym organizáciám (každý rok sú vybrané iné), celkovo takmer 82 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM