Správy

Pripravte sa na problémy s parkovaním. Nová nemocnica uzavrie kryté parkovisko

Kryté parkovisko v areáli nemocnice na Triede SNP je v havarijnom stave. Pre bezpečnosť pacientov a zamestnancov ho radšej uzavrú.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na problémy s parkovaním. Nová nemocnica uzavrie kryté parkovisko
Zdroj: TASR/František Iván

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice musí uzatvoriť kryté parkovisko pod rondelom v areáli na Triede SNP v Košiciach. Od pondelka 18. októbra v tejto časti verejnosť nezaparkuje.

Kde zaparkujete?

Všetky ostatné parkovacie miesta ostávajú dostupné. Informovala o tom v piatok UNLP. Nemocnica v súčasnosti realizuje rozsiahle kontroly jednotlivých objektov, ktoré sú jej majetkom a v jej správe.

„Žiaľ, po uzavretí mosta na Triede SNP musíme z vážnych technických príčin uzatvoriť aj kryté parkovisko pod rondelom v tomto areáli. Uvedomujeme si, že to sťaží parkovanie verejnosti, ale bezpečnosť a zdravie pacientov, návštevníkov a našich zamestnancov sú prvoradé. Prosíme, aby návštevníci areálu využili na parkovanie ostatné dostupné plochy,“ uviedol generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

Most ponad Triedu SNP uzavrela nemocnica koncom septembra z bezpečnostných dôvodov. Oblúkový most prepája areál na Tr. SNP s areálom na Ipeľskej ulici vrátane heliportu.

Alarmujúci stav

Neustále sťažnosti a obavy z možného ohrozenia zdravia alebo majetku podľa neho viedli nemocnicu k odstaveniu v poradí už druhého objektu. „Sme v situácii, ktorá nás donútila k takýmto nepopulárnym rozhodnutiam,“ dodal Slávik.

Na priestranstve nad krytým parkoviskom sa v súčasnosti realizuje technická kontrola. Tá následne ukáže, či bude nevyhnutné uzavrieť aj túto plochu. Stav niektorých objektov UNLP je podľa generálneho riaditeľa alarmujúci.

Nemocnica pripravuje komplexný materiál o stave odstaveného oblúkového mosta, ako aj projekt parkovania. Z hľadiska druhej najväčšej nemocnice na Slovensku je nevyhnutný. „Ide o náročný proces z časového, finančného a technického aspektu, vyžaduje si dôkladnú prípravu a pomoc všetkých kompetentných štátnych inštitúcií. Zrealizovať ho budeme môcť len vďaka viaczdrojovým investíciám,“ konštatoval Slávik.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM