Príroda sa prebúdza a koronavírus jej neubližuje - rastie už medvedí cesnak, FOTO
Ak môžete a nikoho ani seba neohrozíte, skúste ísť na odľahlé miesta v prírode a načerpajte energiu, ktorú tak veľmi potrebujeme.
Ešte pred rokom v takomto čase by sme vás vyzývali aby ste nesedeli doma ale išli do prírody načerpať z prebúdzajúcej sa jari energiu.
Posilňuje imunitu
Tento rok je všetko inak. I keď sa príroda prebúdza a slniečko začína príjemne hriať, odporúčania byť doma kvôli nákaze koronavírusom sú na mieste.
Ak však viete o miestach, kde budete skutočne sami a pri maximálnej opatrnosti sa do takýchto prírodných lokalít vyberiete, možno i vy si okrem pozitívnej nálady prinesiete z lesa i dôležitý antioxidant plný vitamínu C – medvedí cesnak.
Je tiež výborným posiľňovačom imunity v jarnom období, kedy sa menia teplotné podmienky a ľudský organizmus je oslabený a náchylný na rôzne ochorenia.
A ako tvrdia odborníci, kde nechodí slnko chodí lekár, skúste si i vy nájsť tajomné miesta v prírode len pre seba.
Nám sa ho podarilo nájsť na lúke pri vodnej nádrži Ružín, kde okrem nás (boli sme dvaja) nebolo žiadnych iných ľudí.
Chutné recepty:
- Najjednoduchšie je natrieť chlieb maslom a nasypať naňho pokrájaný medvedí cesnak.
- Bryndzová alebo tvarohová nátierka. Postupujte ako pri bežnej príprave nátierky ale dodajte do nej i medvedí cesnak. Zintenzívnite tak jej chuť.
- Polievka s hlivou a medvedím cesnakom. Vyškvarte slaninku, pridajte ciubuľu, zalejte vodou, okoreňte, osoľte a varte so zemiakmi a nakrájanou hlivou ustricovou. Keď sú huby a zemiaky takmer uvarené, pridajte podľa ľubovôle nakrájaný medvedí cesnak. . Polievku zahustite kyslou a sladkou smotanou.