Eva Mikulová Správy

Príroda sa prebúdza a koronavírus jej neubližuje - rastie už medvedí cesnak, FOTO

Ak môžete a nikoho ani seba neohrozíte, skúste ísť na odľahlé miesta v prírode a načerpajte energiu, ktorú tak veľmi potrebujeme.

Ilustračný obrázok k článku Príroda sa prebúdza a koronavírus jej neubližuje - rastie už medvedí cesnak, FOTO
3
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Ešte pred rokom v takomto čase by sme vás vyzývali aby ste nesedeli doma ale išli do prírody načerpať z prebúdzajúcej sa jari energiu.

Posilňuje imunitu

Tento rok je všetko inak. I keď sa príroda prebúdza a slniečko začína príjemne hriať, odporúčania byť doma kvôli nákaze koronavírusom sú na mieste.

Ak však viete o miestach, kde budete skutočne sami a pri maximálnej opatrnosti sa do takýchto prírodných lokalít vyberiete, možno i vy si okrem pozitívnej nálady prinesiete z lesa i dôležitý antioxidant plný vitamínu C – medvedí cesnak.

Je tiež výborným posiľňovačom imunity v jarnom období, kedy sa menia teplotné podmienky a ľudský organizmus je oslabený a náchylný na rôzne ochorenia.

A ako tvrdia odborníci, kde nechodí slnko chodí lekár, skúste si i vy nájsť tajomné miesta v prírode len pre seba.

Nám sa ho podarilo nájsť na lúke pri vodnej nádrži Ružín, kde okrem nás (boli sme dvaja) nebolo žiadnych iných ľudí.

Chutné recepty:

  1. Najjednoduchšie je natrieť chlieb maslom a nasypať naňho pokrájaný medvedí cesnak.
  2. Bryndzová alebo tvarohová nátierka. Postupujte ako pri bežnej príprave nátierky ale dodajte do nej i medvedí cesnak. Zintenzívnite tak jej chuť.
  3. Polievka s hlivou a medvedím cesnakom. Vyškvarte slaninku, pridajte ciubuľu, zalejte vodou, okoreňte, osoľte a varte so zemiakmi a nakrájanou hlivou ustricovou. Keď sú huby a zemiaky takmer uvarené, pridajte podľa ľubovôle nakrájaný medvedí cesnak. . Polievku zahustite kyslou a sladkou smotanou.
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM