Aktualizované Správy

Problémy na železnici: Strhnuté vedenie pri Košiciach zastavilo všetky vlaky

Strhnutie trakčného vedenia spôsobilo poriadne problémy. Na danom úseku nepremával žiadny vlak.

Ilustračný obrázok k článku Problémy na železnici: Strhnuté vedenie pri Košiciach zastavilo všetky vlaky
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Na úseku trate Košice – Kostoľany nad Hornádom došlo v pondelok popoludní k vykoľajeniu vozňa rýchlika R 603 z Bratislavy s plánovaným príchodom do Košíc o 13.53 h. Pri nehodovej udalosti nedošlo k zraneniu cestujúcich ani vlakového personálu. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

„Pravdepodobnou príčinou bola technická chyba na výhybke alebo ľudský faktor, udalosť je v štádiu vyšetrovania a bližšie informácie budú známe v ďalších dňoch,“ uviedol hovorca. ZSSK podľa neho aktuálne objednáva a organizuje náhradnú autobusovú dopravu, pričom oslovuje všetkých dostupných dopravcov v rámci regiónu, takisto pripravuje v Košiciach pre cestujúcich stan s pitnou vodou.

„Všetky vlaky v smere do Košíc budú zastavovať v Kysaku, kde budú cestujúci prestupovať na náhradnú autobusovú dopravu, ktorá ich dopraví do Košíc. V opačnom smere bude náhradná autobusová doprava premávať medzi Košicami a Kysakom. Nočné vlaky plánuje ZSSK odkláňať smerom na Prešov. Národný dopravca v tejto chvíli odhaduje meškanie vlakov približne do 120 minút. Situáciu neustále monitorujeme, cestujúcich prosíme, aby svoju cestu vzhľadom na okolnosti zvážili,“ uviedol Kováč.

V danom úseku došlo aj k strhnutiu trakčného vedenia.

Vlaková doprava v úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom je obnovená v obmedzenom režime. Cestujúci musia rátať s meškaním 15 až 45 minút. Informoval o tomhovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Vlaková doprava sa obnovila o 19.12 h. Cestujúci sa tak už dostanú z Košíc na smer Žilina – Bratislava a naopak, povedal Kováč.

K prerušeniu železničnej dopravy na danom úseku došlo najprv v pondelok v čase od 0.53 hod. do 6.35 hod. Stalo sa tak po tom, ako sa na výhybke v železničnej stanici Košice vykoľajil vozeň počas jazdy pracovného vlaku. Následne vlaky v úseku jazdili po jednej traťovej koľaji zníženou rýchlosťou desať kilometrov za hodinu. Druhá koľaj v úseku je totiž do 28. septembra v plánovanej výluke. Vykoľajenie vozňa rýchlika R 603 PSS Lišiak a strhnuté vedenie napokon popoludní opäť vlakovú premávku zastavilo.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM