Správy

PROGRAM prvej dámy na návšteve Slovenska: Jill Biden sa stretne aj s prezidentkou

Pôjde o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez svojho manžela – po návšteve olympiády v Tokiu – a ďalší prejav solidárnosti americkej prvej dámy s Ukrajinou

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM prvej dámy na návšteve Slovenska: Jill Biden sa stretne aj s prezidentkou
Zdroj: TASR/AP

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová sa v rámci svojej návštevy Slovenska stretne aj s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, uviedla vo vyhlásení zverejnenom v noci na piatok kancelária prvej dámy USA. TASR informáciu prevzala od stanice CNN.

Program prvej dámy

Bidenová odcestuje na návštevu Rumunska a následne Slovenska v priebehu štvrtka miestneho času (piatok SELČ), píše sa vo vyhlásení. Presný dátum a čas avizovaného stretnutia s Čaputovou však nie je známy.

V sobotu večer plánuje prvá dáma pricestovať do Bratislavy, kde sa stretne s pracovníkmi tamojšieho amerického veľvyslanectva. Z Bratislavy by mala odcestovať v nedeľu smerom do Košíc a obce Vyšné Nemecké. V Košiciach sa prvá dáma zúčastní udalostí zorganizovaných pri príležitosti Dňa matiek (8. mája) a navštívi aj centrum pre utečencov z Ukrajiny a dve školy. Prvá dáma sa tiež stretne s rodinami, ktoré prichýlili utečencov, približuje vyhlásenie.

Bidenová sa následne 9. mája plánuje stretnúť s členmi slovenskej vlády pred tým, ako sa vráti do Spojených štátov.

Pôjde o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez svojho manžela – po návšteve olympiády v Tokiu – a ďalší prejav solidárnosti americkej prvej dámy s Ukrajinou, píše AP. Prezident Joe Biden sa stretol s ukrajinskými utečencami v marci počas návštevy Poľska.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM