Zuzana Vajayová Rôzne

Projekt KVApka prispeje k zvýšeniu kvality sociálnych služieb

Vyššia vzdelanostná úroveň zamestnancov, a tým aj lepšia kvalita poskytovaných služieb v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK), je cieľom projektu KVApka, na ktorý získal KSK nenávratný finančný príspevok vo v

Cieľovou skupinou sú riadiaci pracovníci zariadení KSK, zamestnanci zariadení poskytujúcich sociálne služby a zamestnanci kultúrnych zariadení a informačných centier. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.

„Zvýšenie kvality poskytovaných sociálnych služieb prinesie zmenu prístupu v práci s klientom, zvýšenie odbornosti personálu a následné zvýšenie kreditu celej organizácie. Skvalitnením manažmentu zariadení prostredníctvom priebežného vzdelávania sa vytvoria predpoklady pre získanie Certifikátu riadenia systému kvality ISO 9001:2001,“ povedala Bobriková. Zámerom projektu je aj poskytnúť vzdelávanie zamestnancom kultúrnych zariadení, aby vedeli pútavo osloviť cieľovú skupinu detí a mládeže.

„KVApka znamená KVAlita pre zariadenia v zriaďovacej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. Implementácia projektu potrvá od augusta 2010 do januára 2012. V rámci projektu sa bude vzdelávať celkovo 276 účastníkov zo zariadení poskytujúcich sociálne služby, kultúrnych zariadení a informačných centier,“ doplnila Bobriková. Plánované aktivity sú rozdelené do troch častí. V prvej sa budú v piatich moduloch a na konzultačných stretnutiach vzdelávať riadiaci pracovníci zariadení KSK – štatutárni zástupcovia zariadení poskytujúcich sociálne služby a kultúrnych zariadení, zástupcovia odboru sociálnych vecí a odboru kultúry Úradu KSK. Druhá časť je zameraná na vzdelávanie zamestnancov zariadení poskytujúcich sociálne služby. Tretia časť je venovaná zamestnancom kultúrnych zariadení a informačných centier.

V zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja je 14 zariadení sociálnych služieb a 25 kultúrnych zariadení. Vzdelávanie bude zabezpečené dodávateľským spôsobom v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM