Aktualizované Správy

Protest neďaleko Košíc: Organizátori chcú obmedziť kamiónovú dopravu pri Milhosti

Na mieste budú nasadení muži zákona. Polícia apeluje na vodičov, aby rešpektovali pokyny policajtov a pomohli zabrániť tvorbe kolón a zbytočnému zdržaniu.

Ilustračný obrázok k článku Protest neďaleko Košíc: Organizátori chcú obmedziť kamiónovú dopravu pri Milhosti
Zdroj: TASR/AP

AKTUALIZOVANÉ: Pripravované protestné zhromaždenie na hraničnom priechode Milhosť bolo vo štvrtok krátko po 18.00 h ukončené jeho organizátormi. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. „Polícia však aj napriek tomu bude situáciu naďalej monitorovať a v prípade potreby adekvátne reagovať,“ uviedla.

Organizátori protestu sa vo štvrtok podvečer rozhodli obmedziť kamiónovú dopravu pri vstupe na územie Slovenska, a to na zjazde z diaľnice R4 smerom z hraničného priechodu Milhosť na košickú mestskú časť Šebastovce. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že obmedzenie by sa nemalo týkať osobnej dopravy, autobusov, vozidiel prepravujúcich zvieratá či tovar podliehajúci skaze.

„V prípade potreby budú policajti odkláňať osobnú dopravu smerujúcu z Maďarska na Slovensko z diaľnice R4 dole na kruhový objazd a na starú cestu I/17, kde budú pokračovať ďalej bez obmedzenia,“ uviedla.

Podľa nej má košická polícia v teréne dostatočné množstvo policajtov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, situáciu monitorujú. „V prípade zmeny vo vývoji situácie v súvislosti so štrajkom autodopravcov, ku ktorým sa pridali aj farmári, budú okamžite reagovať,“ dodala Ivanová.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali pokyny policajtov a pomohli zabrániť tvorbe kolón a zbytočnému zdržaniu.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM