Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Protestné blokády nákladnej dopravy sú pre U. S. Steel. nebezpečné

Štrajk autodopravcov spôsobuje komplikácie aj pre košické oceliarne U. S. Steel. Hrozí im strata zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku Protestné blokády nákladnej dopravy sú pre U. S. Steel. nebezpečné
Zdroj: TASR

„V čase, keď ideme na dve pece z troch pre problémy na európskom trhu s oceľou, považujeme blokovanie ciest za nebezpečné,“ uviedol hovorca oceliarní Ján Bača.

Právo na protest

„Ak naše produkty nedorazia podľa objednávky do cieľa, hrozí, že sme naše plechy vyrobili, predali, ale načas nedoručili a nakoniec možno stratíme zákazníka. V tom prípade by sme žiadali náhradu vzniknutej škody od organizátorov štrajku,“ konštatoval ďalej Bača.

Právo na protest by podľa jeho slov nemalo brániť iným užívať cesty a regionálni dopravcovia týmto spôsobom berú ostatných dopravcov a aj výrobcov ako rukojemníkov.

Blokády

Košický U. S. Steel sa v tejto súvislosti obrátil na Republikovú úniu zamestnávateľov (RÚZ), keďže situácia je problematická aj pre ďalšie podniky. „Predpokladám, že bude konať v mene viacerých spoločností,“ dodal hovorca.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) od utorka (28. 1.) pokračuje v protestných blokádach nákladnej dopravy na cestných hraničných priechodoch. UNAS tvrdí, že vláda odmietla akceptovať jej požiadavky a k dohode nedošlo.

U.S.Steel si môžete pozrieť aj v našej archívnej fotogalérii.

U.S.Steel
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM