Alexandra Kolínská Samospráva

Prváčikovia prídu do nového: Mesto počas leta rekonštruuje základky v Košiciach

Tohtoroční prváčikovia sa majú na čo tešiť. Počas celého leta prebiehajú na našich základných školách rekonštrukcie. Pozrite, koľko ide z mestskej kasy.

Ilustračný obrázok k článku Prváčikovia prídu do nového: Mesto počas leta rekonštruuje základky v Košiciach
Zdroj: TASR

Na mestských základných školách v Košiciach sa počas letných prázdnin vykonávajú potrebné opravy a modernizácia budov, na niektorých pritom ešte prebieha proces výberu dodávateľa. Na odstránenie havarijných situácií na školách mesto získalo v júli prostredníctvom Okresného úradu v Košiciach účelové finančné prostriedky v celkovej výške 251 000 eur.

„Ide o opravu strechy, sociálnych zariadení, opravu fasády, opravu a výmenu elektroinštalácie a rekonštrukciu havarijného stavu ihriska,“ uviedla hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

Zo svojho rozpočtu vyčlenilo mesto pre školy a školské zariadenia na bežné výdavky vrátane opravy kanalizácie, striech či výmeny okien celkovo zhruba 378 000 eur. K najväčšej investícii dochádza na Základnej škole Kežmarská.

Na rozšírenie kapacít materských škôl získalo mesto podľa hovorkyne finančnú dotáciu zo štátneho rozpočtu vo výške 163 000 eur. Mesto Košice je zriaďovateľom 34 základných škôl, 56 materských a jednej základnej školy s materskou školou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM