Eva Mikulová Rôzne

Prvé lietadlo spoločnosti Ryanair odletelo z Košíc do Londýna Southend

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe - Ryanair, prišla do Košíc a otvorila nové priame letecké spojenie Košice - Londýn Southend.

Ilustračný obrázok k článku Prvé lietadlo spoločnosti Ryanair odletelo z Košíc do Londýna Southend
12
Galéria
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: Eva Mikulová

V utorok 2. apríla začala z košického letiska lietať i najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe – Ryanair. Košice bude spájať s Londýnom Southend.

Lietadlo spoločnosti Ryanair absolvovalo prvý let do Košíc zo Southendu v utorok dopoludnia a keďže ide o úplne nové letecké spojenie aj novú leteckú spoločnosť, nechýbala vodná brána a každý cestujúci, ktorý z Košíc následne do Londýna odlietal, dostal malú pozornosť od Ryanairu a nechýbala ani tradičná torta.

Lety 3-krát do týždňa

Z Košíc sa do Londýna Southend lieta trikrát týždenne, v utorok o 10,55 hodine, v štvrtok o 17,45 hodine a v sobotu o 10,35 hodine. Lieta sa s lietadlom typu Boeing 737–800 s kapacitou 189 miest. Cena leteniek začína na úrovní 12,99 eur jednosmerne vrátane poplatkov.

„Privítali sme už v poradí siedmeho dopravcu na našom letisku, čo predstavuje veľký úspech pre letisko našej veľkosti. Veríme, že je to len začiatok a že spoločnosť Ryanair ohlási v budúcnosti aj ďalšie destinácie z Košíc,“ hovorí výkonný riaditeľ letiska Michael Tmej.

„Sme radi, že aj my prispievame k rozvoju mesta a regiónu. Letisko Košice je vnímané z pohľadu obyvateľov východného Slovenska ako brána do celého sveta a z pohľadu turistov predstavujeme vstupnú bránu a prvý kontakt pre návštevníkov, ktorí prichádzajú obdivovať krásy nášho regiónu.“

Letisko Londýn Southend

Letisko sa nachádza na pobreží regiónu Essex. Je to momentálne jedno z najrýchlejšie rastúcich britských regionálnych letísk. Priamo z terminálu letiska je k dispozícií perfektné vlakové spojenie, v špičke až päťkrát za hodinu, vďaka ktorému sa cestujúci už za 53 minút prepravia do Londýna na stanicu Liverpool Street.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM