Alexandra Kolínská Samospráva

Prvé reakcie starostov košických mestských častí: Aké zmeny čakajú Šebastovce, Sídlisko Ťahanovce a Košice-Juh?

V 22 mestských častiach začne pôsobiť 22 nových starostov. Oslovili sme niektorých kandidátov, ktorých ste si zvolili za nových starostov mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Prvé reakcie starostov košických mestských častí: Aké zmeny čakajú Šebastovce, Sídlisko Ťahanovce a Košice-Juh?
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti Košice-Juh získal 3 646 hlasov ešte stále súčasný starosta Jaroslav Hlinka. „Moje víťazstvo si veľmi vážim, vnímam ho ako potvrdenie kontinuity doterajšej práce. Chcem pre všetkých občanov, bez ohľadu, či mi dali svoje hlasy, byť starostom, na ktorého sa môžu plne spoľahnuť. Vo svojom motte som vyjadril: Otvorený a prístupný ku všetkým a nedeklaroval som ho iba ako kampaň, ale ako trvalú zásadu,“ reagoval na opätovné zvolenie Jaroslav Hlinka.

„V najbližšom čase prispejem k zvýšeniu bezpečnosti na uliciach aj umiestnením ďalších kamier s ich prepojením na monitoring polície. Zabezpečím zvýšenie kultúry predaja na trhoviskách na Južnej triede a Železníkoch i osadením nových trhových stolov. Budem v spolupráci s Úradom práce pokračovať v zapájaní nezamestnaných do verejnoprospešných prác. Chcem iniciovať zmenu kompetencií ich rozšírením pre veľké mestské časti,“ dodal vízie na najbližšie 4 roky.

Starostovské povinnosti začali

Presne 1 118 hlasov dostal novozvolený starosta Cyril Betuš v mestskej časti Sídlisko Ťahanovce. „Prvé pocity boli o radosti z volebného úspechu a po nikekoľkých hodinách pocit veľkej zodpovednosti a to nielen voči tým, ktorí ma volili ale hlavne voči všetkým obyvateľom našej 23 tisícovej mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce,“ povedal pre náš portál.

„Moje pracovné povinnosti už začali dnes ráno, a to príprava ustanovujúceho zastupiteľstva, vytvorenie pracovných orgánov mestskej časti, príprava na rokovania so zvolenými poslancami a ich zaradenie do poradných orgánov rád a komisií, príprava rozpočtu na rok 2015, stanovenie investičných priorít a ďalších zámerov ako riešiť problémové oblasti, ktoré trápia našich obyvateľov a ďalšie,“ prezradil svoje povinnosti nový starosta Sídliska Ťahanovce.

Na otázku, čo všetko plánuje pre obyvateľov Sídliska Ťahanovce urobiť, odpovedal: „Ide hlavne o bezpečnosť, poriadok, čistotu, parkovanie, športové a kultúrne aktivity, potrebné legislatívne úpravy, základné poriadky a VZN, naštartovať miestny úrad k spolupráci s novozvoleným poslanecým zborom, odoborná príprava poslancov tak, aby zvládli platnú právnu úpravu a rokovacie poriadky v dennej praxi a v neposlednej rade spoluprácu so sudsednými mestskými časťami.“

Starostka pre všetkých Šebastovčanov

Svoje miesto starostky obhájila aj aktuálna starostka Šebastoviec, Monika Puzderová, ktorá vo voľbách dostala 263 hlasov. „V prvom rade chcem poďakovať za každý jeden hlas, ktorý som dostala od voličov. Víťazstvo vnímam ako opätovné vyjadrenie vôle väčšiny obyvateľov v MČ a ohodnotenie nie len mojej doterajšej práce, ale práce poslancov MZ a pracovníkov miestneho úradu,“ povedala znovuzvolená starostka Puzderová.

„Tak ako do teraz, chcem byť starostkou všetkých obyvateľov v Šebastovciach – nie len tých ktorí ma podporili vo voľbách. No a plány do budúcna sú úplne jasné – pokračovať v práci tak, ako som to všetkým Šebastovčanom predložila v mojom volebnom programe. Verím, že aj s novým zastupiteľstvom budeme opäť rozhodovať a predovšetkým pracovať tak, aby sme dokázali urobiť zo Šebastoviec ešte krajšie a lepšie miesto pre život jeho obyvateľov,“ vysvetlila svoje plány Puzderová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM